Προκλητικό χαρακτηρίζει η κυβέρνηση να κατηγορεί ο Ευάγγελος Μειμαράκης τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις, ενώ, όπως σημειώνει, η ΝΔ ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η επιτυχία του ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη έχει φέρει σε προφανή αμηχανία τη ΝΔ, και καλεί τον κ. Μειμαράκη να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για να βγάλει τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.

Ειδικότερα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, αναφέρεται:

«Η επιτυχία του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, έχει φέρει σε προφανή αμηχανία τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ωστόσο τουλάχιστον προκλητικό, να κατηγορεί ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις, όταν το κόμμα του ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών. Συνιστούμε στον κ. Μεϊμαράκη να αφήσει τις γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους και να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ώστε να βγάλει – αν είναι σε θέση – τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα».

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα, οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και μεταφραστή», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης, επιτιθέμενος και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του στο Clinton Global Initiative.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η σιγουριά που αισθάνεται κανείς σε επίπεδο αλαζονείας δεν τον αφήνει να δει τις αδυναμίες του και αντί για σιγουριά εκπέμπει αμηχανία και δεν τιμά τη χώρα.

«Φαίνεται ότι έτσι πήγε και στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν τόσες ώρες, ο κ. Τσίπρας, απροετοίμαστος», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «έχει, πάντως, περιθώρια βελτίωσης».

Λίγο αργότερα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της τόνισε: «Η καραμέλα της δήθεν διαπραγμάτευσης έλιωσε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου Τσίπρα – Καμμένου. Ενός μνημονίου που δεν χρειαζόταν και τελικά ήταν το πιο επώδυνο. Όσο για την παρουσία του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, δυστυχώς η εικόνα μίλησε από μόνη της… Είναι θλιβερό να μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας σου και να γελά το ακροατήριο».