«Ουδεμία σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τις αστυνομικές αρχές και την αστυνομία», δήλωσε στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στους πρωταγωνιστές του επίμαχου βίντεο, για τους οποίους ανέφερε ότι έχουν ταυτοποιηθεί ως συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.

Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν πληροφορίες που τους τοποθετούν σε επιδρομές με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών και δεσμεύτηκε:

«Η έρευνα συνεχίζεται με εποπτεία και της εισαγγελικής αρχής. Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα θα τα καταθέσω στη Βουλή κι αν ζητηθεί θα έρθει εδώ κι αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει διευκρινίσεις».

Αναφορικά με την παρουσία τους στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου, σχολίασε:

«Δεν είναι αλήθεια ότι φιλοξενήθηκαν στο άβατο της Βουλής. Παρέμειναν στο κιγκλίδωμα και οι αστυνομικοί δεν τους άφησαν να μπουν μέσα».

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και στα όσα έχουν καταγγελθεί για σχέσεις κουκουλοφόρων με την αστυνομία και δήλωσε:

«Θέλουν να τους χρεώσουν στην ΕΛ.ΑΣ. Αναρωτιέμαι, τι θα χρειάζονταν σε ένα σώμα 55 χιλιάδων ανθρώπων; Τέτοιου είδους πρακτικές δεν ακολουθούνται από την αστυνομία».

Σχετικά με το επεισόδιο επίθεσης κατά του βουλευτή Αλ. Αθανασιάδη, ο υπουργός κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι για πρόσωπα που διακρίνονται στις λήψεις από το περιστατικό, να το γνωστοποιήσει.

«Κάποιοι τον γνωρίζουν , ή κάποιος από τη γειτονιά του . Τα ΜΜΕ έχουν δημοκρατική υποχρέωση να παίξουν και να ξαναπαίξουν το βίντεο για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι», είπε και διερωτήθηκε:

«Γιατί επιτέλους επί τόσα χρόνια εμφανίζονται εκείνοι που είτε με κουκούλες ή ρόπαλα, προκύπτουν από συγκεκριμένους χώρους και συνδικάτα και όχι από το ΚΚΕ ή το ΠΑΣΟΚ; Τι συμβαίνει; Υπάρχει αδυναμία περιφρούρησης;»