«Η Βουλή πρέπει να ανοίξει τα πατζούρια. Δεν μπορεί επί 15 μέρες να τα έχει κατεβασμένα. Εκεί έξω γεννιέται το καινούριο και έχει ωδίνες», είπε η Χρύσα Αράπογλου απευθυνόμενη στους υπουργούς της κυβέρνησης που συμμετέχουν στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΤΕ, την ώρα που οι αγανακτισμένοι συγκεντρώνονται για 14η συνεχή ημέρα στην πλατεία Συντάγματος.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε ακόμα λόγο για «αφόρητο λαϊκισμό του έμμεσου εκβιασμού» και πρόσθεσε πως «η πολιτική της άλλης μέρας θα υπάρξει, είτε με μας είτε χωρίς εμάς».

Στην παρέμβασή της η Πέμυ Ζούνη σχολίασε ότι «ζητάτε να στηρίξουμε. Όχι μόνο να ψηφίσουμε και να πάμε να κρυφτούμε, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε. Και η αξιοπιστία μας έχει χαθεί» και απηύθυνε στην κυβέρνηση το ερώτημα: «Πώς ερμηνεύετε αυτό που γίνεται έξω; Σαν εκτόνωση, σαν αποτέλεσμα λαϊκισμού ή σαν μήνυμα «όχι άλλο ερήμην μας»; Μπορούμε να κάνουμε οικονομική πρόβλεψη σε βάθος χρόνου, ή τα πιο σκληρά αναβάλλονται για το φθινόπωρο»;

«Σχοινοβατούμε και η κοινωνία κι εμείς χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Ποιο είναι αυτό; Όχι άλλα βάρη, όχι άλλες περικοπές, όχι περαιτέρω ακύρωση της αξιοπρέπειας του φτωχού, όχι άνιση κατανομή των βαρών», είπε ο Γιάννης Βούρος και σχολίασε: «Εμείς κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιβεβαιώσουμε τη φράση του Ντοστογιέφσκι, που μιλούσε για το δικαίωμα του απελπισμένου στην επανάσταση, και τον Φρόιντ που μίλησε για την ψυχολογία του όχλου».

Έκανε μάλιστα και μια αιχμηρή αναφορά σε ένα ρητό του Τσόρτσιλ: «Όταν ρώτησαν τον Τσόρτσιλ πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση και κερδίζει χρόνο σε περίπτωση κρίσης, απάντησε: Σαν να πηγαίνω μια βόλτα με μια πιρόγα και τους φίλους μου στον Αμαζόνιο. Κωπηλατούν μαύροι, μας κυνηγούν κροκόδειλοι. Ε, που και που πετάμε κανένα μαύρο στο νερό!
Εμείς «μαύρο» – επίορκο δεν έχουμε βρει, η αν θέλετε, δεν έχουμε δώσει, κι αν το είχαμε κάνει δεν θα χρειαζόταν καμία διμοιρία ΜΑΤ και κανένα κιγκλίδωμα έξω από το κοινοβούλιο».