Δείπνο παρέθεσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, με προσκεκλημένους τους πολιτικούς ηγέτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στο περιθώριο του δείπνου, ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατ’ ιδίαν με πολλούς ομολόγους του, αλλά και με την κ. Κλίντον.

Η συζήτηση με την κ. Κλίντον περιστράφηκε γύρω από τη διεθνή οικονομική κατάσταση και ιδιαίτερα γύρω από την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κλίντον τοποθετήθηκε θετικά ως προς το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θεωρεί ως ένα καλό σήμα για τις αγορές. Θετική βρήκε και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στις προσπάθειές της για την εφαρμογή του προγράμματος για την έξοδο από την κρίση, καθώς και την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να υπάρξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Η κατάσταση στη Λιβύη, η Μέση Ανατολή και γενικότερα ο Αραβικός κόσμος, επίσης, υπήρξαν αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων.

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε επίσης με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κυρίως για θέματα οικονομίας, ενώ αντάλλαξε απόψεις και με την πρόεδρο της Χιλής, Μισέλ Μπασελέ, τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, το γ.γ. του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια, τον αυστριακό καγκελάριο και τους ομόλογούς του πρωθυπουργούς της Ουγγαρίας και του Βελγίου, καθώς και με τον ΥΠΕΞ Μεξικού.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.