«Φασίζουσα, αν όχι φασιστική», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη συμπεριφορά «κάποιων» που προσπαθούν να φιμώσουν ή να εμποδίσουν την επαφή του πρωθυπουργού, των υπουργών ή και οποιονδήποτε πολιτικών στελεχών με τους πολίτες και σημείωσε ότι «πρόκειται για πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων που δεν υπολογίζει τι γίνεται σήμερα στην κοινωνία».

Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον αρχηγό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, με αφορμή και την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ενώ για το εάν υπάρχουν στελέχη του κόμματος πίσω από ορισμένα από αυτά τα περιστατικά διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, είπε ότι «γνωριζόμαστε όλοι στη μικρή Ελλάδα μας».

Είπε ακόμη ότι αν κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την παρουσία πολιτικών στην περιφέρεια που παλαιότερα ήταν ξεχασμένη, «βρίσκονται αλλού» και ότι αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα και υποχρέωση δεν πρόκειται να ματαιωθεί.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το να διαμαρτύρονται οι πολίτες είναι θεμιτό, λογικό και επιβεβλημένο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι δίπλα με στους πολίτες που εκφράζουν την ανησυχία τους, που προβληματίζονται και είναι ενεργοί, «αλλά χωρίς να δεχτούμε προσπάθειες απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτικών μας».

Για το εάν αποδοκιμάζει η κυβέρνηση τον ισχυρισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι «ηθικός αυτουργός» σε ενδεχόμενη δολοφονική επίθεση εναντίον του θα είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι κατά τη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετέφερε την άποψη της κυβέρνησης.

Σχετικά με την επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, στην οποία «καταλογίζει ευθύνες και στον πρωθυπουργό», ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «προτού στείλει τέτοιες επιστολές ας μας πει ρητά και κατηγορηματικά τι ακριβώς κάνει για να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες, όχι μόνο προς τον κ. Πάγκαλο αλλά και προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς».

«Την ευαισθησία του ο κ. Τσίπρας, με την επιστολή που έστειλε, ας τη δείξει πρώτα απ’ όλα στα μέλη του κόμματος» είπε προσθέτοντας ότι «αλλά να καθιστά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό όταν ο κ. Τσίπρας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που ονομάζουμε ‘δημοκρατική αριστερά’, τότε παραβλέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος και της ελληνικής πραγματικότητας και της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς και της δημοκρατικής νομιμότητας που έχουμε υποχρέωση όλοι μας να περιφρουρούμε».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποια «επεισόδια», ανέφερε ότι «η Ελλάδα μας είναι μικρή, οι τοπικές κοινωνίες ειδικά στην Περιφέρεια είναι μικρές και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιος και πώς κινείται», υπογραμμίζοντας ότι «είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων να ξεκαθαρίσουν ότι παίρνουν αποστάσεις από τέτοιες ενέργειες».

Για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τους «ισχυρισμούς» του κ. Πάγκαλου στην επιστολή του ότι οι εμπρηστές του κτηρίου της MARFIN προέρχονται από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κ. Πάγκαλος παρέπεμπε σε δημοσιεύματα του Τύπου και σημείωσε ότι για τη δολοφονία των τριών συμπολιτών μας υπάρχουν δύο εισαγγελικές έρευνες σε εξέλιξη. Εξέφρασε δε την ελπίδα να υποδειχθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.