Στις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Όπως είπε, ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν έχει ζητήσει καμία «λευκή επιταγή», ζήτησε το αυτονόητο, να μην πάει με το «πιστόλι στον κρόταφο» στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, δεδομένου ότι είναι μόλις 5 μήνες πρόεδρος και παρέλαβε ένα κόμμα σε φθίνουσα πορεία. Αυτό είναι καθαρό, δεν υπάρχει καμία διάθεση μη ανάληψης ευθυνών. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να κινηθούμε σαν κόμμα με τρόπο συντεταγμένο και ενωτικό αλλά και με μεγάλη αυτογνωσία».

Πρόσθεσε δε πως για την κατάσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προφανώς και υπάρχει ευθύνες και αυτές είναι συλλογικές. Όταν ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης δεν ήμασταν στο 17%, αλλά πιο κάτω. Η εσωστρέφεια δεν βοηθάει, ούτε οι διασπάσεις. Η διάθεση του κ. Κασσελάκη να μιλήσει με τα μέλη είναι για μένα πολύ σημαντική».

Η βουλευτής είπε επίσης ότι «εγώ στην Επιτροπή Θέσεων που είχα συμμετάσχει, είχα πει να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο του iSYRIZA για τη σύνταξη των θέσεων με τρόπο διαδραστικό και σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη μας, για να έχουμε έναν εξωτερικό γνώμονα, να μην έχουμε μόνο τη δική μας άποψη για το τι πήγε λάθος και αυτό δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Κι αυτό θεωρώ ότι καταδεικνύει μία εσωτερική αντίσταση στο να αλλάξουν κάποια πράγματα».