Ο ίδιος όμως πολιτικός, ο Δημήτρης Σιούφας δηλαδή, είναι που έδωσε και το πράσινο φως ώστε η εισπρακτική εταιρεία και συνεργαζόμενη με το δικηγορικό γραφείο των υιών του Γιώργου και Μάριου, «ΠΑΝΟ Α.Ε.» να λάβει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις της παραπάνω δράσης, όπως στο παρελθόν μάλιστα έχει αποκαλυφθεί.

Ειδικότερα, η ΠΑΝΟ Α.Ε. της οποίας νομικοί σύμβουλοι στις παράνομες υποθέσεις άσκησης πίεσης προς δανειολήπτες ήταν οι υιοί Σιούφα, επιχορηγήθηκε με το ποσό των 520.900 ευρώ στις 29/3/2007 με σκοπό την ηλεκτρονικοποίηση της λειτουργίας της. Σύμφωνα όμως με ισολογισμό για την οικονομική χρήση του 2007, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αγγίζει τα 3,059 εκατ. ευρώ, ποσό που σαφώς δεν την κατατάσσει στις μικρομεσαίες οι οποίες και δικαιούνται βάσει των διατάξεων του προγράμματος συμμετοχή.

Αν παρατηρήσει επίσης κανείς την κερδοφορία της ΠΑΝΟ Α.Ε. θα δει πως ουσιαστικά η επιχορήγηση που ο κ. Δημήτρης Σιούφας ενέκρινε, είχε ως αποτέλεσμα η εισπρακτική εταιρεία να καταστεί κερδοφόρα με 390.403 ευρώ. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο έδωσε σαφή οικονομική ανάσα σε μια μεγάλη εταιρεία, η οποία υπήρξε τόσο συνδεδεμένη με την οικογένεια του προέδρου της Βουλής. Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο μια εισπρακτική – τουριστική – ξενοδοχειακή επιχείρηση χρήζει ψηφιακής αναβάθμισης.

Δεν είναι τυχαίο πάντως το γεγονός πως η ΠΑΝΟ Α.Ε. αν και στις αρχές του 2004 παρουσίαζε κύκλο εργασιών μόλις 676.079 ευρώ, ανακοίνωνε στις 16/12/2004 επενδύσεις στο νομό Ηλείας ύψους 3,95 εκατ. ευρώ. Ίσως από τότε γνώριζε ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Πανόπουλος τις πολιτικές πλάτες που θα είχε. Και φυσικά δεν έπεσε έξω.