Λάβρος ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος για τη Θεοδώρα Τζάκρη και τις πρόσφατες δηλώσεις της για τις διαγραφές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Π. Τατσόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΙ και είπε ότι η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος έχει το «σύνδρομο του γενίτσαρου» και εξήγησε ότι «δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αφορά όλους τους εισοδιστές γιατί έχουν την ανασφάλεια του γενίτσαρου που ήταν παιδια που το έπαιρναν από ελληνικές οικογένειες και τους έδιναν αξιώματα και πάντα ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι: «Οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάντα την πιο γενιτσάρικη συμπεριφορά. Δεν μπορεί να μιλά με ύφος του εισαγγελέα Βισίνσκι στις δίκες της Μόσχας, το λέω για καλό δικό της και για καλύτερο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Π. Τατσόπουλος είπε επίσης ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μαγαζί που δημιουργήθηκε μέσα στα δύσκολα. Ξέρουν ότι αν φύγουν πρέπει να ξεκινήσουν ξανά από το 3% και το “μπαίνουμε-δεν μπαίνουμε στη Βουλή”. Όταν έχεις τέτοιο κλίμα διάσπασης και αποχώρησης δεν ρίχνεις λάδι στη φωτιά με διχαστικό λόγο».

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για τον οποίο είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον όπως τον Αλέξη Τσίπρα που έχει φτιάξει το μαγαζί και είναι δικό του δημιούργημα, έχουμε έναν αλεξιπτωτιστή, έναν σώγαμπρο που πήρε το κόμμα με εκλογές αλλά δεν έχει κανενός είδους περγαμηνή και ιστορία και ξαφνικά σηκώνει το δάχτυλο σε όλους τους προηγούμενους».