Κατά της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της «Ομπρέλας» και του Δημήτρη Παπαδημούλη τάχθηκε την Παρασκευή (20/10) η Δώρα Αυγέρη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική τοποθέτηση αλλά με το πρόσωπο».

Έχοντας ως αφορμή την κριτική που άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου για τα όσα είπε στο συνέδριο του ΣΕΒ ο Στέφανος Κασσελάκης, η Δώρα Αυγέρη είπε στον σταθμό Action 24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» ότι «θα μπορούσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά που θα κάνει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς ο πρόεδρος να τον συνοδεύσει και με τη δική της εμπειρία να συμμετέχει».

«Είναι εύκολη και ανέξοδη κριτική όταν δεν παρακολουθείς τα πράγματα από κοντά στο πεδίο και δεν έχεις ανταποκριθεί στο κάλεσμα ενός νέου προσώπου και ναι πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε είναι ένας νέος αρχηγος» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Θα ήταν παραγωγικό να μην πετάς πυροτεχνήματα και θα μπορούσες να είσαι πολύ αποδοτικός στην καθημερινή πράξη και παραγωγή πολιτικής και η συντρόφισσα Έφη έχει αυτή την εμπειρία» υπογράμμισε.

«Είναι στοιχειώδες πολιτικό τακτ να ακούσεις τον νέο πρόεδρο, να δεις σε τι διαφωνείς και μετά να διατυπώσεις πολιτικές ενστάσεις»

Κάνοντας ειδική αναφορά στο κείμενο της «Ομπρέλας» που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Δώρα Αυγέρη υπογράμμισε «είναι ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική και στον χώρο (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) που έρχεται σε ένα όργανο που τον περιμένει και καταφέρνει να διαμορφώσει συσχετισμούς».

«Δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο νέος πρόεδρος και εσύ να έχεις προλάβει να δικαινήσεις κείμενο πριν τον ακούσεις. Είναι στοιχειώδες πολιτικό τακτ να τον ακούσεις, να δεις σε τι διαφωνείς και μετά να διατυπώσεις πολιτικές ενστάσεις» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας η Δώρα Αυγέρη σχολίασε την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου λέγοντας «αυτό δείχνει στα δικά μου μάτια αλλά μεταφέρω και την άποψη πολλών ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική τοποθέτηση αλλά με το πρόσωπο. Αν περίμενε κάποιος να ακούσει τι έχει να πει ο πρόεδρος, εγώ δεν είδα και διαφωνίες επί της ουσίας, θα μπορούσε να διακινηθεί ένα κείμενο. Αλλά να έρχεται ένα κείμενο να προγράφει το κλίμα και λίγο πολύ τις διαθέσεις των ανθρώπων που το υπέγραψαν, εντάξει».