Η Έλενα Ακρίτα πήρε θέση για τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο ποινικολόγος διερωτήθηκε αν ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλείται «ο σύζυγος ή η σύζυγος», αφού ο τελευταίος έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος.

Έτσι, η βουλευτής που εκλέχτηκε με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ανάρτηση στο Facebook, όπου έγραψε τα εξής:

«Δεν θα καταδικάσω τον Κούγια για την ομοφοβική επίθεση στον Κασσελάκη. Πρώτον γιατί έτσι ανακυκλώνω τη ρατσιστική ρητορική του και δεύτερον γιατί με κάνει να πλήττω.

Αφόρητα».

Δεν θα καταδικάσω τον Κούγια για την ομοφοβική επίθεση στον Κασσελάκη. Πρώτον γιατί δεν ανακυκλώνω ρατσιστικές ρητορικές και δεύτερον γιατί με κάνει να πλήττω.Αφόρητα.

Posted by Elena Akrita on Friday, September 15, 2023

Σημειώνεται, ότι ο Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» για τον Στέφανο Κασσελάκη και μεταξύ άλλων είπε ότι «τον κ. Κασσελάκη πώς θα τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, η Στέφανος ή ο Στέφανος; Ο κ. Κασσελάκης είναι ο σύζυγος ή η σύζυγος; Εμείς που συμμετέχουμε στη ζωή πραγματικά και με νύχια και με δόντια κάναμε κάτι, έχουμε και παιδιά, αγόρια και κορίτσια, και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, όχι μπερδεμένα».