Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters 2013 μεταφέρεται στο Ντουμπάι όπου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη από τις έξι στάσεις του για αυτή τη σεζόν. Ο Tom Pages προηγείται στην βαθμολογία και μοιάζει αήττητος μετά από την εκπληκτική του απόδοση στο άνοιγμα της σεζόν στη πόλη του Μεξικού, πριν από ένα μήνα.

Ο Tom Pages, στοχεύει να παραμείνει στη κορυφή του Red Bull X-Fighters World Tour στο δεύτερο σταθμό για τη σεζόν του 2013, στο Ντουμπάι την Παρασκευή, 12 Απριλίου.

Θα έχει παρέα όμως και τους νικητές των δύο προηγούμενων σεζόν, τον ισπανό Danny Torres, και το νεοζηλανδό Levi Sherwood, στη ζεστή άμμο της ερήμου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το στάδιο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα έχει χτιστεί υπό τη σκιά του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο, το Burj Khalifa σε μια νεοσύστατη τοποθεσία στο Mohammed Bin Rashid Boulevard, το Downtown Dubai.

Τερματίζοντας πέρυσι μια ανάσα από τον Sherwood, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του κορυφαίου πρωταθλήματος freestyle motocross, ο Pages αποδείχθηκε αήττητος στο άνοιγμα της σεζόν για το 2013 τον περασμένο Μάρτιο, στην πόλη του Μεξικού, με μια ανεπανάληπτη επίδειξη FMΧ αυθεντίας.

Τα απίστευτα κόλπα του όπως το special flip που μόνο ο ίδιος πραγματοποιεί, τα άλματα ύψους 15 μέτρων και 30 μέτρων σε μήκος από τις χωμάτινες ράμπες, αποτελούν το πιο εντυπωσιακό θέαμα του πλανήτη. Στο Μεξικό, σε υψόμετρο περίπου 2.240 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, ξεσήκωσαν τους 38.000 θεατές στην αρένα της πόλης.

Οι δύο πιο μάχιμοι αντίπαλοι του Pages, ο ισπανός Torres, νικητής στο Ντουμπάι το 2011, κατέκτησε τη δεύτερη θέση ενώ ο νεοζηλανδός Sherwοod, θριαμβευτής στο Ντουμπάι το 2012, πήρε την τρίτη θέση.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Red Bull X-Fighters World Tour θα πραγματοποιήσει μια στάση στο Ντουμπάι περνώντας πρώτα από το Downtown Dubai. Οι αναβάτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα καθώς και την άμμο, δύο μεγάλες πρόκλησης όχι μόνο για τους καλύτερους αναβάτες FMX στον κόσμο, αλλά και για τις ομάδες των μηχανικών τους.

Το Burj Khalifa, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2010, έχει 829 μέτρα ύψος και 163 ορόφους. Το 2011 και το 2012 το Red Bull X-Fighters πραγματοποιήθηκε στο Jumeirah Beach Resort του Ντουμπάι.

Αύριο Παρασκευή στις 19:45 το newsbeast.gr θα μεταδώσει σε ζωντανό live streaming όλο τον αγώνα από το Ντουμπάι. Μέχρι τότε, δείτε το pre event clip του αγώνα…