Πρωτοποριακή η τροχαία της Καλιφόρνια

Δημοσίευσε οδηγίες για τη «διήθηση» των μοτοσυκλετιστών στην κυκλοφορία


ΜΟΤΟ
15:50
06/03/2013
Πρωτοποριακή η τροχαία της Καλιφόρνια
3
loading

Εκτός του ότι προσφέρει την ωραιότερη ζωή από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, η Καλιφόρνια έχει και την πιο προοδευτική κυκλοφοριακή πολιτική.

Πρόσφατα η τροχαία της Καλιφόρνια έδωσε στη δημοσιότητα οδηγίες για την ασφαλή «διήθηση» των μοτοσυκλετιστών ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Η Καλιφόρνια είναι η μόνη από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ όπου επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Μετά τις οδηγίες της τροχαίας, ένας δημοκρατικός γερουσιαστής ονόματι Jim Beal κατέθεσε το σχέδιο νόμου #350, με το οποίο πρότεινε σοβαρούς περιορισμούς στη δυνατότητα «διήθησης».

Τελικά, μετά από αντιδράσεις, απέσυρε τις προτάσεις του μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διεξάγει το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

Ιδού οι οδηγίες της Τροχαίας της Καλιφόρνια για τη «διήθηση»...

1. Οδηγείτε με ταχύτητα που δεν ξεπερνά πάνω από 15 χλμ/ώρα την ταχύτητα των άλλων οχημάτων, ο κίνδυνος αυξάνεται σε μεγαλύτερες διαφορές ταχύτητας.

2. Προτείνεται να αποφεύγεται η «διήθηση» όταν η κυκλοφορία διεξάγεται με ταχύτητα πάνω από 50 χλμ/ώρα. Ο κίνδυνος αυξάνει παράλληλα με την ταχύτητα της κυκλοφορίας.

3. Συνήθως πιο ασφαλές είναι να κινείται κανείς ανάμεσα στα οχήματα της 1ης και 2ης λωρίδας κυκλοφορίας -τις πιο αργές δηλαδή.

4. Πάντα κατά την οδήγηση ανάμεσα σε άλλα οχήματα να ελέγχετε τον χώρο γύρο σας, το πλάτος των λωρίδων, το μέγεθος των οχημάτων κοντά σας, όπως και το σχεδιασμό του δρόμου, τον καιρό και το φως.

5. Να είστε πάντα σε εγρήγορση για πιθανές κινήσεις των άλλων οχημάτων και ειδικά αυτών με τα οποία μοιράζεστε τη λωρίδα.

Ποιος θα μπορούσε να έχει σοβαρές αντιρρήσεις προς αυτές τις οδηγίες; Αυτό που μάς αρέσει δε περισσότερο, είναι ότι έτσι η ευθύνη σωστής και ασφαλούς συμπεριφοράς κατά την οδήγηση μεταφέρεται στους οδηγούς και όχι σε κάποιο νέο, πανάκριβο σύστημα παρακολούθησης που σε λίγα χρόνια θα αποδειχτεί αναποτελεσματικό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Domenicodiver

  «Διήθηση», ωραιοποίηση της \"σφήνας\". Πλάκα πλάκα, στον πολιτισμένο κόσμο, κανείς αναβάτης δε διανοείται να κάνει αυτό που εδώ είναι περισσότερο και από φυσικό...

  1. avatar 665

   Domenicodiver, μπορούμε βέβαια απλά να κινούμαστε κι εμείς σαν τα αυτοκίνητα, σύντομα θα ανακαλύψεις όμως ότι η κίνηση \"τριπλασιάστηκε\" και δεν χρειάζεσαι πλέον μία ώρα για να πας στη δουλειά σου αλλά τρείς... Κοινή λογική... Τριπλάσια οχήματα που συμπεριφέρονται σαν αυτοκίνητα... Μπροστά σου! Με τη \"διήθηση\", ουσιαστικά η ύπαρξή μας δεν επιβαρύνει την κίνηση των τετράροχων, για σκέψου το.

  2. avatar fastheo

   Η Καλιφόρνια δεν συγκαταλέγεται στον \"πολιτισμένο κόσμο\"; Και, για την ιστορία, άλλο η διήθηση, άλλο η σφήνα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει