Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς, που το κοινό τον ξεχωρίζει ιδιαίτερα μέσα από τις δουλειές που έχει κάνει τόσο σε θέατρο, όσο και σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Ο Κώστας Αποστολάκης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» του τηλεοπτικού σταθμού Open και μίλησε για την επιθεώρηση που πρωταγωνιστεί «Τι ζούμε ρε!», για τον ρόλο του ως Άγιος Παΐσιος τονίζοντας ότι ήταν μια θεόσταλτη δουλειά, για τον κορονοϊό, ενώ αποκάλυψε ότι πλέον είναι αυτάρκης και δεν του λείπει κάτι αναφέροντας ότι στο παρελθόν ζούσε την δυστυχία της αφθονίας.

O Kώστας Αποστολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν τον κορονοϊό άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου. Αυτή η γη είναι φτιαγμένη για να είναι λάθος κι εμείς είμαστε εδώ για να εκτίσουμε την ποινή μας. Τώρα πια είμαι αυτάρκης, δεν μου λείπει κάτι». Συνέχισε λέγοντας για το πως ζούσε πριν την αλλαγή που έκανε: «Στο παρελθόν ζούσα τη δυστυχία της αφθονίας. Έχω χάσει οκτώ κιλά, σταμάτησα να τρώω με στόχο την υγεία μου και την αυτάρκεια».

«Από τη γαστριμαργία ο άνθρωπος μαθαίνει να θέλει κι άλλα πράγματα», τόνισε ακολούθως και συμπλήρωσε: «Εγώ όσο έτρωγα τόσο ζητούσα κι άλλα. Δεν πιστεύω ότι είμαι ωραίος, πιστεύω ότι είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Αν μου χρεώσεις ότι είμαι ωραίος θα χάσω τη δουλειά μου γιατί ήμουν πάντα ρολίστας, τυπίστας, καρατερίστας… Η κολακεία αν δεν περνάει στην ψυχή σου, δεν μπορεί να σου κάνει κακό. Είναι ένας κίνδυνος να θεωρείς ότι είσαι κάτι γιατί δεν είσαι τίποτα. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων του θεάτρου που όταν σταμάτησαν ή γέρασαν όλοι οι φίλοι εξαφανίστηκαν. Έχεις 5.000 φίλους στο facebook και αν μπεις στο νοσοκομείο δεν θα έρθει κανένας».