Δώδεκα επίδοξοι μάγειρες συνεχίζουν την πορεία τους για τη διεκδίκηση του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ! Η καθιερωμένη δοκιμασία του Mystery Box σήμανε και την έναρξη μιας ακόμη θεματικής εβδομάδας. «Una faccia, una razza» λέει το γνωστό ρητό και η «Ιταλική Εβδομάδα», που με ανυπομονησία περίμεναν κάποιοι διαγωνιζόμενοι, έφτασε.

Τα Ιταλικά του Κοντιζά και η… άδεια που ζήτησε ο Κουτσόπουλος από τον «Ιταλό» Ιωαννίδη

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος ήταν ο «Ιταλός», κατά κόσμον Νίκος Παπαϊωάννου.

Βλέποντας τις αγκινάρες κάτω από τα κουτιά αρκετοί παίκτες «ξενέρωσαν».

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποφάσισε να δείξει τις ικανότητές του στην Ιταλική γλώσσα και να ανακοινώσει με… ιταλική προσφορά τα υπόλοιπα προϊόντα, με τον Πάνο Ιωαννίδη να διορθώνει.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που δεν συμμερίστηκε τη… χαρά, ζήτησε άδεια από τον Πάνο να τους επιτρέψει να πουν τα μακαρόνια… μακαρόνια και όχι σπαγγέτι.

Ανάμεσα στους παίκτες που ενθουσιάστηκαν ήταν και η Ελισάβετ που δήλωσε ότι έχει πάει στη Ρώμη και έπιασε η ευχή της στη Φοντάνα ντι Τρέβι, να πάει στο MasterChef.

«Πολλά τα υλικά στο Mystery Box. Κάποια είναι πολύ χαρακτηριστικά της ιταλικής κουζίνας. Ψάχνουμε τουλάχιστον τρεις προσπάθειες που θα μας κινήσουν το ενδιαφέρον να τις δοκιμάσουμε. Ο νικητής θα έχει μεγάλα πλεονεκτήματα στο Τεστ Δημιουργικότητας που ακολουθεί», είπε στους 12 ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δίνοντας τους 45 λεπτά για να μαγειρέψουν.

Τα πλεονεκτήματα της «κότας» Παναγιώτη

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος ήταν ο νικητής του Mystery Box και είχε το πλεονέκτημα να επιλέξει αν θα μαγείρευε ή όχι στο Τεστ Δημιουργικότητας.

Ο παίκτης αποφάσισε να μη διαγωνιστεί σε αυτή τη δοκιμασία και αυτό σήμαινε ότι πέρασε αυτομάτως στους 11 του MasterChef 2022. Η επιλογή του σχολιάστηκε από τους συμπαίκτες του χιουμοριστικά, καθώς είπαν ότι είναι… κότα.

Στη συνέχεια, οι κριτές ανακοίνωσαν πως οι παίκτες θα διαγωνιζόντουσαν σε ζευγάρια στη δοκιμασία και πως ο Παναγιώτης θα διάλεγε τη σύνθεσή τους.

Τρίτο και τελευταίο πλεονέκτημα του μάγειρα ήταν να διαλέξει έναν ακόμα παίκτη να παρακολουθήσει μαζί του τη δοκιμασία του Τεστ Δημιουργικότητας από τον εξώστη.

Ο Παναγιώτης επέλεξε τον Χριστόφορο να μη διαγωνιστεί και να περάσει αυτομάτως στους 11 παίκτες, με τον δεύτερο να ανακουφίζεται που δε θα μαγείρευε.

Οι παίκτες χωρίστηκαν σε ζευγάρια – φωτιά για το Τεστ Δημιουργικότητας

Στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, δύο προϊόντα, που απολαμβάνουν συχνά οι Ιταλοί μετά από ένα καλό γεύμα, μπήκαν στο προσκήνιο και οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να τα αναδείξουν, αλλά αυτή τη φορά μαγειρεύοντας σε συνεργασία με κάποιον συμπαίκτη τους.

Τα «μαγειρικά ζευγάρια», που προέκυψαν από τις επιλογές του νικητή του Mystery Box, κλήθηκαν να φτιάξουν δυο πιάτα και να συνεργαστούν αρμονικά, αφού η «μοίρα» τους στο διαγωνισμό θα ήταν κοινή και τα πιθανά λάθη του ενός θα επηρέαζαν και τον άλλο.

Τα 5 ζευγάρια διαμορφώθηκαν ως εξής:

Δημήτρης (Μπόμπαινας) – Νικήτας

Γιάννος – Ελισάβετ

Νίκος – Μάριος

Νίκος Μπ. – Ελπίδα

Βασίλης – Καλλιόπη

Η Καλλιόπη «κατέρρευσε» και «πάγωσαν» οι πάντες

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ κι ο Βασίλης Μπόλλος ήταν στην ίδια ομάδα και ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τα πιάτα τους. Σε κάποιο σημείο της δοκιμασίας, η Καλλιόπη κόπηκε και η υπεύθυνη της παραγωγής έσπευσε στο σημείο για να της το δέσει.

Ωστόσο κάτι φάνηκε να μην πηγαίνει καλά με την Καλλιόπη, που άρχισε να δυσανασχετεί. Στην πορεία αγχώθηκε τόσο πολύ, που βρέθηκε στο πάτωμα λέγοντας ζαλίζομαι. Ευτυχώς, όπως όλα έδειξαν, ήταν μια κρίση πανικού που έπαθε η νεαρή παίκτρια στη θέα του αίματος.

Η νίκη, σε αυτή τη δοκιμασία, ήταν σημαντική, αφού χάριζε τόσο τα πλεονεκτήματα στην επόμενη Ομαδική Δοκιμασία αλλά και τη μόνιμη κάρτα ασυλίας, που ήταν και πάλι διαθέσιμη, μετά τη χρήση της από την Καλλιόπη Μπεζαντέ.

Το ζευγάρι που έκανε την καλύτερη προσπάθεια

Ποιο ζευγάρι κατάφερε να οδηγηθεί «χέρι-χέρι» στη νίκη και ποιοι, δυστυχώς, πρέπει να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο διαγωνισμό στη Δοκιμασία Αποχώρησης;

Ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι η Ελισάβετ κι ο Γιάννος ήταν το ζευγάρι που έκανε την καλύτερη προσπάθεια κι έτσι ανέβηκαν ασφαλείς στον εξώστη.

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Παρά τώρα το μπέρδεμα που παραλίγο να προκαλέσει η ανακοίνωση του Σωτήρη Κοντιζά ο Νίκος και η Ελπίδα βρέθηκαν ασφαλείς στον εξώστη.

Πρώτο ζευγάρι προς αποχώρηση ήταν αυτό του Νίκου Π. με τον Μάριο που αντιμετώπισαν την υποψηφιότητά τους με χιούμορ, ενώ δεύτερο υποψήφιο ζευγάρι ήταν αυτός της Καλλιόπης με τον Βασίλη.

Ο Δημήτρης με τον Νικήτα ήταν το άλλο ζευγάρι που ανέβηκε στον εξώστη.

Καλλιόπη, Βασίλης, Μάριος και Νίκος Π. είναι οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στο MasterChef, ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε ότι σύντομα οι μάγειρες θα διεκδικήσουν εκ νέου την κάρτα ασυλίας.