Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Alpha, «Αγγελική» είδαμε πως: Η Τζένη μαθαίνει όλη την αλήθεια για τους Αργυρούς από την Αγγελική και της προσφέρει τη βοήθειά της ενώ ο Νικόλας πιέζει τον Μιχάλη για να βρει τη Μαργαρίτα. Ο Στέφανος αποκαλύπτει στη Δανάη ότι ο Μιχάλης είναι αδερφός του και η Δανάη παρά το σοκ το δέχεται πολύ θετικά καθώς ήδη θεωρεί το Μιχάλη οικογένεια αφού σε όλη της ζωή ήταν δίπλα της.

Ο Αντώνης φτάνει στο κτήμα ανήσυχος για την Αγγελική και αυτό που της συνέβη, πράγμα που εξοργίζει τον Δημήτρη, ο οποίος ξεσπάει στην Κατερίνα και έρχονται σε ρήξη. Η Ιωάννα βρίσκεται με τον Αποστόλη στην Αθήνα όπου πετυχαίνουν τον Ανδρέα με μια άλλη γυναίκα.

Ο Στέφανος δηλώνει στην Αθηνά την παραίτησή του από την επιχείρηση και ανακοινώνει στην Αγγελική ότι φεύγουν αλλά εκείνη δεν αντιδράει όπως περίμενε. Ο Μιχάλης βρίσκει την Κατερίνα  καταρρακωμένη από τον τσακωμό της με τον Δημήτρη και έρχονται απρόσμενα κοντά. 

Τι θα θα δούμε όμως απόψε στις 22:00 στην «Αγγελική»; Οι εξελίξεις στην σειρά, όπως μαρτυρά και το sneak preview είναι καθηλωτικές.

Η Κατερίνα παρασύρεται σε μια στιγμή πάθους με τον Μιχάλη, ενώ παράλληλα ο Δημήτρης την αναζητά. Αυτός όμως που τους πιάνει την ώρα που φιλιούνται είναι ο Νικόλας και η αντίδρασή του θα τους ξαφνιάσει πολύ. Ο Παύλος αιφνιδιάζει την Τζένη στο ραντεβού της με τον γυναικολόγο, όπου τον διώχνει με πολύ άσχημο τρόπο επιβεβαιώνοντας τις υποψίες του ότι η Αγγελική της έχει μιλήσει για το τι της έχουν κάνει. Ο Ανδρέας αποκαλύπτει στη Σοφία ότι επέστρεψε η πρώην του κάνοντάς την να αμφισβητήσει τη σχέση τους. Ο Ανδρέας επισκέπτεται τη Σοφία και της λέει ότι συναντήθηκε με την πρώην του, η οποία τον προσέγγισε για να του πει ότι χώρισε και θέλει να είναι πάλι μαζί.

Ο Ανδρέας δικαιολογείται στη Σοφία ότι καθυστέρησε να της το πει γιατί έγινε όλο αυτό με την εξαφάνιση των παιδιών και ότι δεν ήθελε στην πραγματικότητα να της το αποκρύψει. Η Σοφία όμως δεν πείθεται. Είναι τόσο πληγωμένη από το πρόσφατο παρελθόν της και την πολύ κακή συμπεριφορά του Παύλου απέναντί της που πλέον επιφυλακτική με τους πάντες. Όσο και αν ο Ανδρέας προσπαθεί να την πείσει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην πρώην του και ότι αγαπάει εκείνη και με εκείνη θέλει να είναι μαζί, η Σοφία δεν πείθεται. Είναι σκληρή και απόμακρη. Ο Ανδρέας καταλαβαίνει ότι το κάνει από φόβο μην τυχόν ξαναπεράσει τα ίδια και προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους της και να την κάνει να τον εμπιστευτεί αλλά δεν τα καταφέρνει. Η Σοφία είναι αποφασισμένη ότι δεν θέλει μπερδεμένες καταστάσεις σε αυτή τη φάση της ζωής της και τον απομακρύνει.

Ο Αντώνης επισκέπτεται την Αθηνά με πρόφαση την περιπέτεια της Αγγελικής αλλά η ψυχρή στάση της τον απογοητεύει. O Δημήτρης είναι για ακόμη μια φορά εκνευρισμένος με την παρουσία του γιατρού Αντώνη Ιορδανίδη. Η Κατερίνα δεν καταλαβαίνει την αντίδραση του Δημήτρη που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τον βλέπει τόσο αναστατωμένο για το ίδιο θέμα και του ζητάει να της ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει. Ο Δημήτρης, όπως και την προηγούμενη φορά, της απαντάει πάρα πολύ απότομα και απαξιωτικά λέγοντάς της ότι αυτά τα θέματα δεν την αφορούν και είναι κάτι προσωπικό του. Η Κατερίνα ξαφνιάζεται πάλι από τον τρόπο του και προσπαθεί να του εξηγήσει ότι είναι ζευγάρι και ό,τι αφορά εκείνον αφορά κι εκείνη. Ο Δημήτρης εξαγριώνεται ακόμα περισσότερα και της φωνάζει με αποτέλεσμα η Κατερίνα να σηκωθεί και να φύγει από το δωμάτιο. Την προηγούμενη φορά η απογοήτευσή της την οδήγησε στην αγκαλιά του Δημήτρη, άραγε αυτή τη φορά ο έντονος καβγάς που θα οδηγήσει την Κατερίνα;

Η Αγγελική στρέφεται εκ νέου στον Μάκη για βοήθεια και ζητάει από τη Τζένη ό,τι αποδεικτικά στοιχεία έχει που μπορεί να ενοχοποιήσουν τον Παύλο. Όταν όμως η Τζένη επιστρέφει σπίτι της, διαπιστώνει ότι έχει παραβιαστεί. Τέλος, η Αθηνά μαθαίνει τα αποτελέσματα της εξέτασης για την πατρότητα της Δανάης.