Έντονες ήταν οι αντιδράσεις κατά ενός πρώην επαγγελματία ποδηλάτη και νυν δημοσιογράφου, Σβεν Σπουρμάκερς, ο οποίος έκανε ένα ατυχές σχόλιο για μια νεαρή νυν συνάδελφό του, Μπέλεν Μεντιγκούρεν, η οποία κάλυπτε ποδηλατικό αγώνα στην Αργεντινή και πιο συγκεκριμένα τη Βουέλτα α Σαν Χουάν.

Ο δημοσιογράφος της Het Laatste Nieuws, έβγαλε ένα screenshot την Αργεντινή ρεπόρτερ, σχολιάζοντας εμμέσως το γεγονός ότι δεν φορούσε σουτιέν: «Is it cool in Argentina?» («Έχει κρύο αυτήν την περίοδο στην Αργεντινή;», σχολίασε, για να δεχθεί την κατακραυγή.

Πιο χαρακτηριστική από τις αντιδράσεις ήταν αυτής της Σόφι Σμιθ από την Αυστραλία, η οποία με δική της ανάρτηση τόνισε: «Σοβαρά; Σε παρακαλώ πες μου ότι έγινε λάθος στη μετάφραση και δεν σχολίασες δημοσίως μία νεαρή ρεπόρτερ. Μιλώντας από εμπειρία, επίτρεψέ μου να σου πω ότι κάνει την ίδια δουλειά με σε εσένα, αλλά δουλεύει περισσότερο επειδή υπάρχουν κάτι μ@@@ σαν και εσένα».

Ο Βέλγος βετεράνος ποδηλάτης αρχικά όχι μόνο δεν προσπάθησε να τα γυρίσει, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση. «Μην μου βγάζεις το χαρτί του φεμινισμού. Ξέρεις ακριβώς τι φοράει ή μάλλον δεν φοράει. Αν έπαιρνα μία συνέντευξη έχοντας τα γεννητικά μου όργανα έξω, θα γελάγατε μαζί μου», ήταν η αρχική δική του θέση.

Η Σμιθ σήκωσε το γάντι και απάντησε: «Οπότε είναι λάθος της που εσύ δεν μπορείς να μην κοιτάς το στήθος της. Τι έπρεπε να κάνει, να βάλει ένα σακί από πατάτες για να μην ενθουσιάζεσαι. Θα σε βγάλω μία φωτογραφία στη δουλειά, θα την ποστάρω, θα γράψω πόσο μικρό δείχνει το πέος σου με ποδηλατικό σορτσάκι και εσύ θα είσαι ΟΚ με αυτό;».

Πάντως, ο Σπουρμάκερς τελικά απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, αν και αρκετοί ήταν αυτοί που συνέχισαν την επίθεση στο πρόσωπό του. «Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως αστείο, αποδείχθηκε τελικά ότι ενόχλησε πολύ κόσμο. ήταν μια κακή κρίση. Συγγνώμη. Και προς την Μπέλεν Μεντιγκούρεν συγκεκριμένα: δεν έχουμε ποτέ συναντηθεί, αλλά εάν βρεθείς ποτέ στο Βέλγιο, είσαι καλοδεχούμενη να ανακαλύψεις ότι δεν είμαι ο βροντόσαυρος που νομίζεις».