Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της βομβιστικής επίθεσης που έγινε τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Διεθνή Μέσα αναφέρονται στην έκρηξη που προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στο κτίριο του σταθμού και στα παρακείμενα κτίρια, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματίας.

Την είδηση μετέδωσαν το Reuters, το Associated Press, το Time, το Sputniknews ακόμα και το United News of India στην Ινδία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Αρμόδιο αξιωματικοί δεν μπορούν να μιλήσουν συγκεκριμένα για κάποια οργάνωση. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, ανάλογα χτυπήματα έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα.