Το τραγούδι «This is love» της Demy επιλέχθηκε στον ελληνικό τελικό, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, ωστόσο ένα μικρό παρασκήνιο κρύβεται από πίσω.

H σύνθεση και η παραγωγή του χορευτικού τραγουδιού ανήκει στον Δημήτρη Κοντόπουλο, ενώ τους στίχους έγραψαν η αδερφή της Demy, Romy Papadea, και ο John Ballard.

Το «This is love» είχε διαρρεύσει πριν από μερικές ημέρες στο διαδίκτυο, κάτι που έκανε την ΕΡΤ να σκεφτεί τον αποκλεισμό του από τον ελληνικό τελικό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη τελικά, και το τραγούδι κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς της ομογένειας.

Το τραγούδι διέρρευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, το «This is Love», το κομμάτι που για πολλούς ήταν το φαβορί, ανέβηκε στο YouTube για λίγα λεπτά, συγκεντρώνοντας 533 views. Τελικά το τραγούδι κατέβηκε από το youtube (φέρεται να το είχε ανεβάσει χρήστης από το εξωτερικό) και το τραγούδι συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία.

Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας: το 70% της ψήφου του κοινού και το 30% της ψήφου της κριτικής επιτροπής των Ελληνικών κοινοτήτων της Ομογένειας.

Την βραδιά παρουσίασαν ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Έλενα Μπουζαλά.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα έσοδα που θα προκύψουν από τα SMS και τις τηλεφωνικές κλήσεις.