Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και οι ερωτευμένοι του κόσμου, έχουν την τιμητική τους. Όπως και ο έρωτας τον οποίο πολλά ζευγάρια θα τον γιορτάσουν έξω, με ένα ρομαντικό δείπνο ή ποτό. Αλλά επειδή, ο Άγιος Βαλεντίνος, φέτος, είναι ημέρα Τετάρτη και λογικό είναι να μην έχετε χρόνο και κουράγιο για έξοδο, υπάρχει και η επιλογή του «μένουμε σπίτι».

Μην σας αγχώνει η ατάκα. Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε τον έρωτα, χαλαρά, ρομαντικά και με λίγο… δάκρυ. Όπως καταλαβαίνετε, τα σχέδια περιλαμβάνουν φαγητό και ρομαντική ταινία. Στο Netflix υπάρχει μία μεγάλη λίστα με ρομαντικές ταινίες που μπορείτε να δείτε απόψε αγκαλιά με το ταίρι σας.

Από το κλασικό «Pretty Woman» – που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να βλέπουμε – μέχρι τον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλυ» και τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» το άγιο βαλεντίνικο μενού περιλαμβάνει έρωτα, πάθος, ρομαντισμό και συγκίνηση.

Δείτε παρακάτω δέκα ρομαντικές ταινίες που ξεχωρίσαμε στο Netflix γι’ απόψε το βράδυ.

Pretty Woman

Ο συντηρητικός μεγιστάνας Έντουαρντ κλείνει συμφωνία με τη ζωηρή πόρνη Βίβιαν να περάσουν μαζί μία εβδομάδα, αλλά στην πορεία χάνει την καρδιά του.

Εδώ, δεν χρειάζονται συστάσεις. Αν ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ταινία, θα ήταν το… Pretty Woman!
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ραλφ Μπέλαμι

Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ

Η λαίδη Τσάτερλυ, μια δυστυχισμένη στον γάμο της αριστοκράτισσα, ξεκινά μια παθιασμένη σχέση και ερωτεύεται τρελά τον θηροφύλακα στην εξοχική έπαυλη του συζύγου της.

Η ιδανική επιλογή για τον Άγιο Βαλεντίνο και τον απαγορευμένο έρωτα. Γιατί πώς να το κάνουμε, γιορτάζει και αυτός!
Πρωταγωνιστούν: Έμα Κόριν, Τζακ Ο’Κόνελ, Μάθιου Ντάκετ

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Ο μεγιστάνας επιχειρηματίας Κρίστιαν Γκρέι φλερτάρει την άπειρη φοιτήτρια Αναστάζια Στιλ και τη μυεί σ’ έναν κόσμο ακραίων ερωτικών εμπειριών.

Εδώ, δεν έχουμε να σχολιάσουμε και πολλά. Αν έχετε δει την ταινία, την ξαναβλέπετε άνετα. Αν δεν την έχετε δει, σήμερα είναι μία καλή ευκαιρία να το κάνετε.
Πρωταγωνιστούν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Τζένιφερ Ίλι

Η Απίθανη Πιθανότητα του Έρωτα με την Πρώτη Ματιά

Δύο ξένοι έρχονται κοντά σε μια πτήση για το Λονδίνο, αλλά ένα παιχνίδι της μοίρας τους χωρίζει. Το να ξαναβρεθούν δείχνει απίθανο — αλλά ο έρωτας αψηφά τα εμπόδια.
Μία ωραία ρομαντική ταινία για τον έρωτα που θα την ευχαριστηθείτε, μιας και ξεφεύγει από τα πολλά κλισέ του είδους.
Πρωταγωνιστούν: Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπεν Χάρντι, Τζαμίλα Τζαμίλ

Επιστροφή στη Γαλάζια Λίμνη

Στο σίκουελ της ταινίας “Η Γαλάζια Λίμνη”, ο ορφανός γιος του ζευγαριού της πρώτης ταινίας βρίσκεται αποκλεισμένος σε ένα νησί μαζί με μια χήρα και την κόρη της.

Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε και την πρώτη ταινία, «Γαλάζια λίμνη», μία από τις αγαπημένες όλων των εποχών.
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Γιόβοβιτς, Μπράιαν Κράουζε, Λίσα Πέλικαν

Το Κορίτσι της Διπλανής Πόρτας

Όταν η Ντανιέλ μετακομίζει στην πόλη, ο τελειόφοιτος λυκείου Μάθιου την ερωτεύεται παράφορα. Όμως η πρώην δουλειά της ως πορνοστάρ μπορεί να του χαλάσει τα μεγάλα σχέδια.
Πρωταγωνιστούν: Εμίλ Χιρς, Ελίσα Κάθμπερτ, Τίμοθι Όλιφαντ

Μια Ζωή την Έχουμε

Σοκαρισμένη απ’ όσα της είπε ένα μέντιουμ, μια διάσημη ρεπόρτερ που διψά για επιφανειακή επιτυχία πρέπει να επανεκτιμήσει τις προτεραιότητες — και το μέλλον της.

Η Αντζελίνα Τζολί στο μακρινό 2002 σε μια ταινία που δεν είναι και από τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά γι’ απόψε το βράδυ, την παρακολουθείς άνετα.
Πρωταγωνιστούν: Αντζελίνα Τζολί, Έντουαρντ Μπερνς, Τόνι Σαλούμπ

Οι Ψυχές μας τη Νύχτα

Όταν οι χήροι και γείτονες Άντι και Λούις αρχίζουν να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι πλατωνικά για να ξεπεράσουν τη μοναξιά τους, ένα αληθινό ειδύλλιο αρχίζει να ανθίζει.

Μία ρομαντική ταινία με δύο σπουδαίους ηθοποιούς κι έναν ώριμο έρωτα που συγκινεί.
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιν Φόντα, Μπρους Ντερν

Αγάπη που Λυτρώνει

Στον πυρετό της χρυσοθηρίας στην Καλιφόρνια, ένας αγρότης ερωτεύεται μια βασανισμένη γυναίκα. Μπορεί να τη βοηθήσει να νικήσει τους δαίμονές της και να τη μάθει ν’ αγαπά;

Η ταινία αν και είναι του 2022, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι βασισμένη στο bestseller του Francine Rivers και εμπνευσμένη από την ιστορία του Hosea, ενός προφήτη που παντρεύτηκε την Gomer, μία άπιστη γυναίκα.
Πρωταγωνιστούν: Άμπιγκεϊλ Κόουεν, Τομ Λιούις, Έρικ Ντέιν

Καμία σαν Εσένα

Η Άμπι μαθαίνει ξαφνικά ότι έχει καρκίνο και προσπαθεί να βρει κοπέλα στον αρραβωνιαστικό και παιδικό της έρωτα, τον Σαμ, ο οποίος δεν έχει ιδέα πώς να φλερτάρει.

Δεν είναι για να σας πάρει από κάτω, αλλά κρατήστε πως από αυτό το ρομαντικό δράμα, το μήνυμα είναι πως πρέπει να εκτιμάμε και απολαμβάνουμε όσα έχουμε και ζούμε, καθώς όλα είναι παροδικά σε τούτη τη ζωή.
Πρωταγωνιστούν: Γκούγκου Μπάτα-Ρο, Μικιέλ Χάουσμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν