Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας φαίνεται πως είχε σοβαρό θέμα με το γεγονός ότι ο Τομ Κρουζ ήταν μαζί με τη Νικόλ Κίντμαν, η οποία ήταν «αρνητική επιρροή», σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της. Ο Μάικ Ράιντερ, στο νέο του βιβλίο με τίτλο «A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology» αποκαλύπτει πτυχές του κόσμου στης Σαϊεντολογίας, αλλά και το πώς επηρέασε και οδήγησε σε ρήξη το διάσημο ζευγάρι.

Ο Ράιντερ ισχυρίζεται ότι η εκκλησία ανησύχησε όταν ο Τομ Κρουζ άρχισε να αγνοεί κλήσεις από τον ηγέτη της Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ενώ έλειπαν για τα γυρίσματα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά» στο Λονδίνο, σύμφωνα με το TMZ.

O Μισκάβιτς ανησυχούσε ότι μπορεί να χάσει τη σχέση του με τον Κρουζ, έτσι έστειλε ένα κορυφαίο στέλεχος στη Βρετανία για να μιλήσει με τον ηθοποιό και να τον επαναφέρει.

Ο συγγραφέας του βιβλίου λέει ότι ο Κρουζ τελικά επέστρεψε στη Σαϊεντολογία, κάτι που προκάλεσε κρίση στη σχέση του με τη Νικόλ Κίντμαν. Λέει ακόμη ότι η εκκλησία ένιωθε να απειλείται τόσο πολύ από την επιρροή της ηθοποιού, που φέρεται να προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να παρακολουθήσει την ίδια και να παγιδεύσει το τηλέφωνό της.

Τομ Κρουζ - Νικόλ Κίντμαν

Η εκκλησία αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας στο Page Six πως «ο Ράιντερ είναι ένα ψεύτης που ψάχνει το κέρδος μέσα από την ανειλικρίνεια».

Τομ Κρουζ - Νικόλ Κίντμαν

Ο Ράιντερ υποστηρίζει ότι η εκκλησία χάρηκε όταν το ζευγάρι χώρισε και «η Νικόλ δεν παρέσερνε πλέον τον Τομ μακριά».