Όσο λαμπερή κι αν μοιάζει στα μάτια των περισσότερων η βιομηχανία της μόδας, έχει κι αυτή τη σκοτεινή πτυχή της, με τρία στυγερά εγκλήματα να έχουν συγκλονίσει τον κόσμο της. Εγκλήματα πάθους και ζήλιας, επιβίωσης ή ακόμη και ανεξήγητα, τα τρία εγκλήματα που ακολουθούν συγκλόνισαν τόσο τους εκπροσώπους και τους εμπλεκόμενους με το χώρο, όσο και το κοινό.

Ο Τζιάνι Βερσάτσε σε επίδειξη μόδας

Τζιάνι Βερσάτσε: Η χωρίς εξήγηση δολοφονία του μετρ της ιταλικής μόδας

Για ένα διάστημα στη δεκαετία του 1990, ίσως δεν υπήρχε μεγαλύτερο όνομα -και σίγουρα κανένα μεγαλύτερο ιταλικό όνομα -στη βιομηχανία της high-end μόδας από αυτό του Τζιάνι Βερσάτσε. Ο θρυλικός σχεδιαστής έντυσε διασημότητες υψηλού προφίλ όπως ο Έλτον Τζον και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αναφέρει το grunge.com. Δυστυχώς, για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι ακόμη και 25 χρόνια αργότερα, ο Versace βρέθηκε στο στόχαστρο ενός δολοφόνου που ονομαζόταν Andrew Cunanan.

Τζιάνι Βερσάτσε

Ο δολοφόνος, ο οποίος δεν είχε ποινικό μητρώο πριν από το πολυήμερο φονικό ξεφάντωμα του 1997, δολοφόνησε τέσσερις άνδρες σε τέσσερις πόλεις πριν φτάσει στο Μαϊάμι. Εκεί, το πρωί της 15ης Ιουλίου του 1997, ο Cunanan πυροβόλησε και σκότωσε τον σχεδιαστή από άστοχη απόσταση, ενώ ο ίδιος αυτοκτόνησε λίγες μέρες αργότερα. Μέχρι σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο τι παρακίνησε τον Cunanan να δολοφονήσει τον Βερσάτσε. Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι οι άντρες γνώριζαν ακόμη ο ένας τον άλλον ή ότι συναντήθηκαν ποτέ, αν και ήταν και οι δύο ανοιχτά ομοφυλόφιλοι και κινούνταν στους ίδιους κύκλους.

Μαουρίτσιο Γκούτσι: Η δολοφονία του κληρονόμου της Gucci με ιθύνοντα νου την γυναίκα του

Μαουρίτσιο Γκούτσι

Αν και η επωνυμία του οίκου Gucci –η ιστορία του οποίου μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη– φέρει το όνομα της οικογένειας που την ίδρυσε, μέχρι τη δεκαετία του 1990, η οικογένεια είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη δική της επωνυμία λόγω εσωτερικών μαχών στις δικές της τάξεις, αναφέρει το grunge.com. Ο τελευταίος Gucci που είχε πράγματι λόγο στην εταιρεία ήταν ο εγγονός του ιδρυτή Guccio Gucci, Μαουρίτσιο, ο οποίος είχε αναγκαστεί να πουλήσει το μερίδιό του στην επιχείρηση 18 μήνες πριν δολοφονηθεί.

Πράγματι, αυτό το ξεπούλημα ήταν που έθεσε σε κίνηση τη σειρά γεγονότων που του κόστισαν τη ζωή. Αυτό συνέβη επειδή ο Μαουρίτσιο Γκούτσι παντρεύτηκε την Πατρίσια Ρετζιάνι, που αγαπούσε τα χρήματα, την εξουσία και το να είναι κι αυτή μία από τους Gucci -πιθανώς με αυτή τη σειρά. Ωστόσο, μέχρι το 1985 ο Gucci είχε ουσιαστικά τερματίσει τον γάμο του και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχε αρχίσει να κάνει σχέδια να παντρευτεί τη νέα του αγάπη. Τίποτα από αυτά δεν ταίριαζε καλά στη Ρετζιάνι, η οποία φέρεται να είχε ενοχληθεί με το τέλος της σχέσης της με τον πλούσιο κληρονόμο, το ξεπούλημα του πρώην συζύγου της και τον επικείμενο νέο γάμο του.

Οίκος Gucci

Εξαγριωμένη και πικραμένη, προσέλαβε έναν δολοφόνο για να δολοφονήσει τον Gucci, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε καθώς πήγαινε στη δουλειά του στις 27 Μαρτίου του 1995. Το έγκλημα παρέμεινε άλυτο για δύο χρόνια, αλλά τελικά μια λεπτομέρεια ξεκίνησε τη σειρά γεγονότων που θα τελείωναν με την Ρετζιάνι να φυλακίζεται για 18 χρόνια. Σύμφωνα με το grunge.com, αφού αφέθηκε ελεύθερη, όταν ο Τύπος τη ρώτησε γιατί προσέλαβε έναν δολοφόνο για να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της, εκείνη απάντησε ότι το έκανε επειδή η όρασή της δεν είναι καλή και φοβόταν ότι θα αστοχούσε.

Το μοντέλο που σκότωσε Ιταλό γόνο-playboy

Όπλο

Πίσω στη δεκαετία του 1980, η έφηβη από τη Νότια Καρολίνα, Τέρι Μπρουμ, αποφάσισε ότι το μόντελινγκ ήταν το εισιτήριό της στην κοσμική ζωή που πάντα ονειρευτόαν. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι New York Times, η Μπρουμ απέτυχε να μπει στο χώρο του μόντελινγκ, αλλά κατάφερε να προσκολληθεί σε μαστροπούς, εμπόρους ναρκωτικών και άλλους στο περιθώριο της βιομηχανίας της μόδας, οι οποίοι παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να κάνουν την Μπρουμ μεγάλο όνομα.

Ωστόσο, τη βοήθησαν να αναπτύξει μια αγάπη για την κοκαΐνη. Μετά από χρόνια αποτυχίας στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια των οποίων ο εθισμός της στην κοκαΐνη είχε επιδεινωθεί, η Μπρουμ πήγε στην Ιταλία σε μια ύστατη προσπάθεια να ξεκινήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ. Δυστυχώς, βρήκε μόνο περισσότερους κακούς άντρες και περισσότερη κοκαΐνη στο Μιλάνο. Ένας από αυτούς τους άνδρες ήταν ο Francesco D’Alessio, ο γιος ενός πλούσιου κτηνοτρόφου αλόγων που είχε τη φήμη στην πόλη ότι ήταν αρκετά κακοποιητικός με τις γυναίκες.

Γυναίκα με όπλο

Όπως θα κατέθετε αργότερα η Μπρουμ, ο D’Alessio φέρεται να προσέβαλε το επίδοξο μοντέλο και να έκανε ωμές σεξουαλικές χειρονομίες εις βάρος της. Μετά από πολυήμερη κατανάλωση κοκαΐνης, η Μπρουμ φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον πλούσιο γόνο. Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια για τη δολοφονία, σύμφωνα με το Associated Press.