Με μπλε ναυτικό παντελόνι, καφέ τζάκετ, μαντήλι στο κεφάλι και κατακόκκινο κραγιόν στα χείλη η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς άφησε στην άκρη το καλό κορίτσι και έγινε… κακό για χάρη του κινηματογράφου.

Πήγε με την πλευρά του εχθρού. Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και στην πόλη Walmington-on-Sea στις νότιες ακτές της Αγγλίας οι μάχες συνεχίζονται και η πλοκή αναμένεται να κρατήσει τπυς θεατές με κομμένη την ανάσα. Οι Γερμανοί επιτίθενται και στο πλευρό τους έχουν μια ανέλπιστη σύμμαχο, τη δημοσιογράφο Rose Winters, η οποία πολεμά μαζί τους πετώντας και χειροβομβίδες στους συμπατριώτες της. Το ρόλο της ενσαρκώνει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, σε ένα ριμέικ της παλιάς βρετανικής σειράς Dad’s Army , το οποίο γίνεται ταινία.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στο Γιορκσάιρ δόθηκαν στη δημοσιότητα, με την 45χρονη ηθοποιό να πολεμά μαζί με τον εχθρό της Βρετανίας. Ο ρόλος της Rose Winters λέγεται ότι δεν υπήρχε στην παλιά σειρά, αλλά δημιουργήθηκε για χάρη του έργου. Πάντως, ψιθυρίζεται ότι -αν και πολλοί απογοητεύτηκαν όταν την είδαν να πολεμά με τους Γερμανούς- η δημοσιογράφος που ενσαρκώνει η Τζόουνς είναι στην πραγματικότητα κατάσκοπος των Άγγλων. Πάντως αναφέρεται ότι ο ρόλος του… κακού κοριτσιού της πάει πολύ της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.