Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 3 Ιουλίου με την συμμετοχή της Δέσποινας Βανδή, της Μελίνας Ασλανίδου, του Αντώνη Ρέμου και του Μιχάλη των Stavento, για τη στήριξη του έργου τoυ Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας που είχε ο νυν δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Μάλιστα ο δήμαρχος και γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ, ήθελε η συναυλία για φιλανθρωπικούς λόγους, να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας, θέλοντας να διοργανώσει έναν μαραθώνιο κατά της πείνας.

Την ιδέα του κ. Ψινάκη αποδέχτηκε άμεσα ο Αντώνης Ρέμος, που συμφώνησε να συμμετέχει στη συναυλία, ενώ ο πρόεδρος του Αντ1, Μίνως Κυριακού συμφώνησε να πραγματοποιηθεί το γεγονός, «αγκαλιάζοντας» την ιδέα να μπορέσει ο κόσμος που έχει ανάγκη ένα πιάτο φαγητό να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Ο Ρέμος ήταν που είχε την σκέψη να παραστεί όλο το επιτελείο του «The Voice» κάτι για το οποίο επίσης ο κ. Κυριακού δέχτηκε.

Ο κ. Ψινάκης μαζί με την «Αποστολή» και τον Φάνη Συνοδινό και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Αντ1 και του επιτελείου της τηλεοπτικής εκπομπής του διαγωνισμού τραγουδιού ήταν έτοιμοι για την πραγματοποίηση του Μαραθώνιου κατά της πείνας, μόνο που το όλο σχέδιο ακυρώθηκε μετά από την άρνηση της παραγωγής του «The Voice», όχι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό.

Μπορεί η συναυλία «Μια χώρα μια φωνή» που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ να είναι μια πράξη αλληλεγγύης χωρίς την παρουσία του κ. Ψινάκη, όμως εκείνος δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια, αφού μετά την ανάληψη των καθηκόντων του σαν δήμαρχος, ενέργειες σαν αυτή θα συνεχιστούν στο προσεχές μέλλον μαζί μάλιστα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και τον μητροπολίτη Κύριλλο στον Μαραθώνα.