Η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο μπορεί ή να καταστρέψει ή να κάνει αξέχαστες τις διακοπές σας. Το 2010, σύμφωνα με μια έρευνα, περισσότεροι από το 1/5 των ταξιδιωτών επέλεξαν έναν εναλλακτικό τρόπο για να περάσουν τις διακοπές τους…

Πάρτε και εσείς μερικές ιδέες:


Ολόκληρο νησάκι στα Fiji
Γιατί να νοικιάσετε μία από αυτές τις βίλες πάνω σε πασσάλους που κοιτάτε στα περιοδικά, όταν μπορείτε αντί αυτών να… νοικιάσετε ολόκληρο νησί;



Χωριό στη Γερμανία

Αν χρειάζεστε χώρο για… τουλάχιστον 600 άτομα ο κατάλληλος τόπος είναι το χωριό Deidesheim στη Γερμανία, το οποίο μπορείτε να «κλείσετε» με… μόλις (!) 45.000 δολάρια τη βραδιά, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και ξενάγηση στα κελάρια του χωριού και δοκιμή ντόπιων κρασιών.


Μια ιρλανδική εκκλησία
Το Kilgallán Chapel χρονολογείται από το 1836 και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα.


Φάρος
Βρίσκεται στο Burnham-on-Sea στη Μεγάλη Βρετανία και έχει τρία διπλά κρεβάτια. Είναι ηλικίας 200 ετών!


Το νησί Villa στη Σρι Λάνκα
Αυτή η βίλα εποχής που έχει χτιστεί πάνω στο νησάκι έχει πέντε δωμάτια και προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές. Διαθέτει προσωπικό και σεφ, ο οποίος φροντίζει να σας μυήσει στα μυστικά της τοπικής κουζίνας.


Ιγκλού στη Γροιλανδία
Δεν έχει φτιαχτεί από πάγο, αλλά είναι ένα ιγκλού και βρίσκεται στη Γροιλανδία. Χωράει μόλις δύο άτομα και μπορείτε να το κλείσετε μόνο την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου.


Σουίτα σε αεροπλάνο

Το επιβατηγό σοβιετικό Ilyushin 18 κατασκευάστηκε το 1960 και αφού… «έφαγε τα ψωμιά του» ως αεροπλάνο μεταμορφώθηκε σε εστιατόριο και τώρα σε… πολυτελέστατη σουίτα! Διαθέτει τζακούζι, σάουνα, wifi, τηλεόραση πλάσμα και mini bar και… δεν χρειάζεται να το μοιραστείτε με άλλους 118 επιβάτες!


Γερανός
Βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης Harlingen στην Ολλανδία. Έχει ανακαινιστεί πλήρως και εκτός από το μεγάλο κρεβάτι διαθέτει wifi, θέρμανση και… βεραντούλα! Η βραδιά θα σας κοστίσει 439 δολάρια!


Θάλαμος επιβίωσης
Άλλη μία ολλανδική έμπνευση. Ο θάλαμος αυτός επιβίωσης χρονολογείται από το 1972 και χρησιμοποιούνταν σε υπεράκτιες εξέδρες γεώτρησης. Μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα.


Σκωτσέζικος νερόμυλος

Βρίσκεται στον ποταμό Avon κάπου ανάμεσα στη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο και η θέα του είναι μοναδική!