Με αφορμή την παράσταση «Bella Figura», στην οποία πρωταγωνιστεί, η Φαίη Ξυλά έδωσε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» και στη δημοσιογράφο Χριστιάνα Κοχλατζή. Εκεί η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στο συνδυασμό καριέρας και μητρότητας, καθώς και για τις σχέσεις που διατηρεί με τον πρώην σύζυγό της.

Η Φαίη Ξυλά ανέφερε χαρακτηριστικά πως διατηρεί τυπικές σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, ενώ μετά τον χωρισμό έχει ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου.

«Είμαι καλά μετά το διαζύγιο. Έχουν μπει τα πράγματα όσο γίνεται σε μία σειρά. Με τον πρώην σύζυγο έχουμε την τυπική απαραίτητη επικοινωνία, που χρειάζεται, για να μεγαλώσουμε μαζί το παιδί», είπε αρχικά.

«Έχω απευθυνθεί σε παιδοψυχολόγο και σε ψυχολόγο, γιατί ήθελα κάποια καθοδήγηση. Γενικά δε μου αρέσουν οι συμβουλές, ειδικά οι αυτόκλητοι συμβουλάτορες: εκείνοι που σε συμβουλεύουν χωρίς να τους ρωτήσεις, αλλά σε έναν ειδικό θα πήγαινα και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να πηγαίνουν», τονίζει η ηθοποιός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όσον αφορά στο αν μητρότητα και καριέρα συνδυάζονται, η Φαίη Ξυλά απάντησε:

«Δεν είναι εύκολο για καμία εργαζόμενη μητέρα να συνδυάσει εργασία και μητρότητα, αλλά είναι η καθημερινότητά μου. Ως γονέας πρέπει να είμαι κοντά στο παιδί μου, και ως εργαζόμενη γυναίκα πρέπει να κάνω τη δουλειά μου», αναφέρει η Φαίη Ξυλά, για να συμπληρώσει: «Ο γιος μου έχει έρθει σε επαφή με το θέατρο. Έρχεται σε κάποιες δικές μου παραστάσεις, που θεωρώ ότι μπορεί να δει. Τώρα τελευταία όταν τον πηγαίνω σε παιδικό θέατρο δεν του αρέσει».

«Μου αρέσει τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή να είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα και τα όρια. Θεωρώ ότι σε μία σχέση παίρνουμε κάποιες κοινές αποφάσεις, που πρέπει να τις τηρούμε. Διαφορετικά, αισθάνομαι ότι συμβαίνει, υπάρχει, ένα είδος εξαπάτησης και δεν το θέλω», είπε η γνωστή ηθοποιός στην κάμερα του Alpha.