Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς λέει ότι πήρε μερικά σημαντικά μαθήματα από την σούπερ σταρ, Μαντόνα. Στα απομνημονεύματα της Σπίαρς, The Woman in Me, που κυκλοφορεί τώρα, θυμάται το περιβόητο φιλί που μοιράστηκε με τη βασίλισσα της ποπ, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους στα MTV VMA το 2003 με την Christina Aguilera και τον χρόνο που πέρασαν μαζί στην επιτυχία In the Zone. «Εγώ ενάντια στη μουσική».

«Κάθε φορά που το κάναμε πρόβες, δίναμε ένα αέρινο φιλί», γράφει η ποπ σταρ. Στο βιβλίο της, γράφει ότι μόνο «περίπου δύο λεπτά πριν από την παράσταση» σκέφτηκε το θέαμα των 2000 VMA medley της και συνειδητοποίησε ότι ήθελε να κάνει κάτι περισσότερο. «Σκέφτηκα μέσα μου: Θέλω μια τέτοια στιγμή και φέτος. Με το φιλί, να το κάνω;» γράφει, σημειώνοντας πώς ήταν «μια τεράστια πολιτιστική στιγμή», μεταδίδει το People.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς γράφει επίσης στα απομνημονεύματά της πως ήταν δική της ιδέα να συνεργαστεί με τη Μαντόνα στο “Me Against the Music”. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως στα γυρίσματα του εμβληματικού βίντεο κλιπ για το τραγούδι πήρε «σημαντικό μάθημα» όταν η Madonna αρνήθηκε να καθυστερήσει την ώρα έναρξης για να διορθώσει μια ραφή στο κοστούμι της.

«Κατά τη διάρκεια της κοινής μας φωτογράφισης, ένιωθα δέος για τον τρόπο με τον οποίο η Μαντόνα δούλευε και δεν συμβιβαζόταν παρά με το τέλειο. Διατήρησε τη συγκέντρωσή της», γράφει η ποπ σταρ. «Το να ακολουθώ τις ιδέες της και να βρίσκομαι στο χρόνο της για μέρες ήταν ένα σημαντικό μάθημα για μένα. Ένα μάθημα που θα μου έπαιρνε πολύ καιρό για να το αφομοιώσω: απαιτούσε τη δύναμη και έτσι την πήρε».

Η τραγουδίστρια του “Lucky” σημειώνει, επίσης, ότι πάντα «προσπαθούσε τόσο σκληρά να ευχαριστεί» τους άλλους, επειδή πήρε την «παθητικότητα» ως πρότυπο από τη μητέρα της Lynne Spears. «Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τώρα, θα προσπαθούσα να γίνω ο δικός μου γονιός, ο δικός μου σύντροφος, ο δικός μου συνήγορος – όπως ήξερα ότι έκανε η Μαντόνα», αναφέρει.

«Η αυτοπεποίθηση της Μαντόνα με βοήθησε να δω πολλά για την κατάστασή μου με νέα ματιά. Νομίζω ότι μάλλον είχε κάποια διαίσθηση του τι περνούσα», γράφει η ποπ σταρ και προσθέτει:  «Χρειαζόμουν λίγη καθοδήγηση εκείνη την εποχή. Ήμουν μπερδεμένη σχετικά με τη ζωή μου. Προσπάθησε να με καθοδηγήσει».