Σοκαρισμένη παραμένει η βιομηχανία του πορνό στην είδηση του θανάτου της 35χρονης γνωστής περφόρμερ σε ταινίες ενηλίκων, Raven Alexis, η οποία νοσούσε με την νόσο του Crohn, έχοντας παρουσιάσει επιπλοκές που οδήγησαν σε σηπτικό σοκ. Την τραγική είδηση ανακοίνωσε ο σύζυγός της την περασμένη Πέμπτη (24/3) σε Facebook και Instagram, αλλά το όνομά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο σύζυγος της Raven Alexis στο βίντεο που πόσταρε στα social media ανέφερε: «Θέλω όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί έξω να ξέρουν ότι σας αγαπούσε όλους, νοιαζόταν για όλους εσάς και είμαι ευλογημένος που την είχα στη ζωή μου και ήταν μέρος της. Για μένα ήταν όλος μου ο κόσμος, η αγάπη της ζωής μου».

Η Raven Alexis είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μοντέλο ενηλίκων στο διαδίκτυο, πρωταγωνίστησε σε ταινίες ενηλίκων, ενώ δημιούργησε δύο δικές της ιστοσελίδες με δικό της – επί πληρωμή – περιεχόμενο.

Ο θάνατος της σταρ ήρθε με την κοινότητα των ταινιών πορνό να υποφέρει ακόμα από τον θάνατο της τρανς πορνοστάρ Angelina Please. Η περφόρμερ, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Francesca Montalbano, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λας Βέγκας νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού αγνοούνταν για σχεδόν μια εβδομάδα.

Τι είναι η νόσος του Crohn και οι επιπλοκές που εμφανίζει

H νόσος του Crohn ή κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Προκαλεί φλεγμονή στο βλεννογόνου του εντέρου και είναι πιθανό να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του γαστρεντερικού σωλήνα από το στόμα ως τον πρωκτό, προκαλώντας μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων.

Η νόσος του Κρον προκαλείται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ περιβαλλοντικών, ανοσολογικών και βακτηριακών παραγόντων σε γενετικά ευαίσθητα άτομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Τα συμπτώματα της νόσου του Crohn αναπτύσσονται σταδιακά και είναι πιθανό να επιδεινωθούν με την πάροδο των ετών. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν και να επιδεινωθούν ραγδαίως.

Τα βασικά συμπτώματα της νόσου του Crohn είναι τα εξής:

  • Έντοκο κοιλιακό άλγος, διάρροια και αίμα στα κόπρανα.
  • Ξαφνική και απότομη απώλεια βάρους.
  • Υψηλός πυρετός, τάση προς εμετό, ατονία και κόπωση.
  • Επίμονη και επιτακτική ανάγκη για συχνή αφόδευση.
  • Επιπλοκές εκτός του γαστρεντερικού σωλήνα, όπως εξανθήματα στο δέρμα, αρθρίτιδα, φλεγμονή στον οφθαλμό.