Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας εγκρίθηκε η παραγωγή και διανομή, με τις προτεινόμενες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διορθώσεις, των εγκεκριμένων διδακτικών βιβλίων από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) –“Διόφαντος”», για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του σχολικού έτους 2015-2016.

Για την παραγωγή των εγκεκριμένων τίτλων λαμβάνεται υπόψη το με ριθμ.211869/Δ1/16-12-2014 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Διορθώσεις για τα Διδακτικά βιβλία και το περιεχόμενό που είναι αναρτημένο στο Ψηφιακό σχολείο, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν. 3966/2011, ο αριθμός των αντιτύπων των διδακτικών βιβλίων καθορίζεται από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) –«Διόφαντος», μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και τα υπάρχοντα αποθέματα κάθε τίτλου.

Ο αριθμός των αντιτύπων των βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και τα Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα Ζ.Ε.Π. καθορίζεται από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – “Διόφαντος”» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Η σχετική δαπάνη παραγωγής και διανομής όλων των ανωτέρω τίτλων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του «Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”». Το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”» να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Δείτε αναλυτικά τα εγκεκριμένα διδακτικά βιβλία


Καλόγηρος Βασίλειος