Η νέα σχολική χρονιά 2023-2024 ξεκινά, και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ έχει προγραμματίσει από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για σχολεία και οικογένειες, προσφέροντας μοναδικές διαδραστικές εμπειρίες με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Η συμμετοχή στα προγράμματα και τις δράσεις του μουσείου είναι για όλους δωρεάν και οι κρατήσεις γίνονται online στο otegroupmuseum.gr.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα 2023-2024, που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, το Μουσείο μετατρέπεται, μεταξύ άλλων, σε θέατρο, ακαδηµία τέχνης, Stem εργαστήρι Ρομποτικής, Εργαστήρι Πηλού, Ψηφιδογραφίας & Πλεξίματος, Game Show και Storytelling Workshop. Επίσης, συνεχίζονται για 3η χρονιά τα online εικαστικά εργαστήρια για δημοτικά σχολεία της ελληνικής περιφέρειας  και της ομογένειας, με το νέο, ειδικά σχεδιασμένο εργαστήρι «Τηλεγράφημα από το Μουσείο».

Τη φετινή χρονιά, οι επισκέπτες του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του 2ου ορόφου, όπου εκτίθενται νέες θεματικές ενότητες, όπως η χειροκίνητη και αυτόματη τηλεφωνία, τα αναλογικά και ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα, το ίντερνετ και το gaming.

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα 2023 – 2024, που σχεδιάζονται με την υποστήριξη εξειδικευμένων μουσειοπαιδαγωγών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: 

  • STEM προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες: «Happy Runner», «Κινούμενοι ανεμόμυλοι» & «Τα πάνελ περιστρέφονται». 
  • Θεατρική Παράσταση: «Για περισσότερο γέλιο, αναμείνατε στο ακουστικό σας!» 
  • Storytelling Εργαστήρι: «Γίνε ο Αγγελιοφόρος της Θεάς». 
  • «Safer Internet»: Ενημερωτική δράση  για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο για μαθητές όλων των τάξεων. 
  • Μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για οικογένειες: «Το Μουσείο ένα εργαστήρι ψηφιδογραφίας», «Το Μουσείο ένα εργαστήρι πηλού», «Πλέξε το καντράν!», «Το πολυφορεµένο σου Τ-shirt έχει ζωή ακόµα», «Το Μουσείο ένα  εργαστήρι Γλυπτικής».
  • Παγκόσµια Ηµέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) & Διεθνής Ηµέρα Μουσείων (18 Μαΐου) ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για όλες τις ηλικίες 

Για διαθεσιμότητα και online κρατήσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου εδώ.

Σχετικά με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

To Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ παρουσιάζει τις ιστορίες της επικοινωνίας που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο μας – από τις Φρυκτωρίες, και την Πυρσεία στην αρχαιότητα μέχρι τον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία – με κάθε τρόπο, φυσικό και ψηφιακό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη διαδραστική εμπειρία σε όλους. 

Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περισσότερα από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, ξεδιπλώνοντας την εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας, τις τηλεπικοινωνίες, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την Ελλάδα και την ανάπτυξή της.