Διαφορετικός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στα βόρεια, βορειοδυτικά και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς νέες θερμές αέριες μάζες ανεβάζουν τη θερμοκρασία.

Το Σάββατο σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά μετά το μεσημέρι. Σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ο ήλιος θα κυριαρχήσει έναντι της συννεφιάς. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 21 και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αρχικά θα υπάρχουν σύννεφα, τα οποία θα πυκνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως να δώσουν φαινόμενα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 13 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα σύννεφα στην Κεντρική Μακεδονία στην αρχή της ημέρας, ενώ προς το απόγευμα θα συννεφιάσει περισσότερα κυρίως στα κεντρικά και δυτικά τμήματά της, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς μπόρες. Οι άνεμοι ανατολικοί – νοτιοανατολικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ολιγόλεπτες μπόρες θα σημειωθούν στα βόρεια, αλλά και στα βορειοδυτικά και κάποια κεντρικά τμήματα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στο Ιόνιο φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ.

Την Δευτέρα στα δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια οι συννεφιές θα παραμείνουν -τοπικά πιο πυκνές- και θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα βορειοδυτικά. Την Δευτέρα ίσως έχουμε και τα πρώτα 30αρια σε αρκετές νότιες ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Από Τρίτη και Τετάρτη ο υδράργυρος θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.