Η Πολιτική Προστασία έκανε έκτακτη ενημέρωση με αφορμή την κακοκαιρία EVA, όπου προειδοποίησε για επικίνδυνα φαινόμενα που πρόκειται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές, ενώ ανέφερε ότι το 112 έστειλε σχετικό μήνυμα στους κατοίκους του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιός, είπε πως εστάλη μήνυμα από το 112 για τις περιοχές του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου και τόνισε ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, όπου αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων.

Έτσι, ανακοινώνονται οι εξής οδηγίες προς τους κατοίκους των περιοχών που θα πλήξουν έντονα φαινόμενα:

-Aποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2022, από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.