Οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως το τέλος του Αυγούστου. Την πρώτη μέρα των εκπτώσεων τα καταστήματα στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας ανέβασαν πινακίδες που διαφήμιζαν εκπτώσεις από 30 έως 70%, με τα περισσότερα από αυτά να στέκονται στο 50%.

Μετά από ένα δύσκολο οικονομικά χειμώνα οι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να ζυγίσουν και να μοιράσουν τα έξοδα για διακοπές αλλά και τις ανάγκες που έχουν προκύψει σε ρούχα, παπούτσια και ό,τι άλλο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε τιμή έκπτωσης στα εμπορικά καταστήματα.

Από το πρωί αρκετοί πολίτες περπάτησαν τον πεζόδρομο της Ερμού, κοιτάζοντας τις τιμές ενώ κάποιοι προχώρησαν ήδη σε αγορές καθώς θέλησαν να προλάβουν νούμερα και προϊόντα.

Οι έμποροι είναι αισιόδοξοι καθώς η κίνηση έχει αυξηθεί αλλά ο λογαριασμός θα γίνει στο τέλος της περιόδου των εκπτώσεων.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 17 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ για τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για το μέγεθος της έκπτωσης του κάθε προϊόντος που τους ενδιαφέρει αφού η αναγραφή της αρχικής και της τιμής με την έκπτωση είναι υποχρεωτική.