Το μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

«Η πανδημική κρίση έφερε σημαντική επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, με ορατά τα δυσμενή αποτελέσματα για τους καρκινοπαθείς. Τώρα είναι η ώρα για να περάσουμε σε νέες πρωτοβουλίες, που θα έχουν στο επίκεντρό τους όχι μόνο την αποτελεσματική θεραπεία αλλά κυρίως την πρόληψη» είπε.

Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών πόλεων) μία καινοτόμο εφαρμογή προσυμπτωματικού ελέγχου διαδεδομένων ασθενειών, μεταξύ των οποίων και μορφές καρκίνου, προκειμένου οι πολίτες να τις αντιμετωπίσουν έγκαιρα και να λάβουν στοχευμένη θεραπεία.

Επίσης, σε συνεργασία με το Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας υλοποιείται πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας, μέσα από το οποίο εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο και σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ο Γιώργος Πατούλης, από τη θέση του ως περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, κλείνει με τη δέσμευση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και να ενισχύσει τον αγώνα κατά του καρκίνου με σύμμαχο την επιστήμη.