Τιμώντας τους αγώνες των χωρών της Λατινικής Αμερικής για ελευθερία και ανεξαρτησία και επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν μια συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας τους.

Η παρουσίαση έγινε σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σχολίασε πως οι λαοί της Λατινικής Αμερικής ξεχώρισαν για τους μακροχρόνιους αγώνες τους, πρώτα για την κατοχύρωση της εθνικής τους ανεξαρτησίας, και έπειτα για την εδραίωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η ιστορική αυτή πορεία διασταυρώθηκε σε κάποιες περιόδους και με τους αντίστοιχους αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία, είπε ο κ. Δρούτσας, προσθέτοντας ότι λειτούργησε τότε ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των λαών, μέσω των μέσων ενημέρωσης της εποχής εκείνης, μέσω της λογοτεχνίας, της ποίησης και της μουσικής.

Ο πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Παναγιώτης Βουρνάς, διευκρίνισε πως σε αυτήν την έκδοση απεικονίζονται οι σημαίες και τα εθνόσημα πέντε χωρών της Λατινικής Αμερικής (της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, της Κολομβίας, του Μεξικού και της Χιλής).