Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να συνεισφέρει άμεσα και ουσιαστικά στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, στέκεται στο πλευρό των πληγέντων μελισσοκόμων που δοκιμάζονται από τις δραματικές επιπτώσεις των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ύψιστη σημασία της προστασίας των μελισσών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ισορροπία του οικοσυστήματος. Αντλώντας έμπνευση από τη θαυμαστή κοινωνία των μελισσών με κυρίαρχα τα στοιχεία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εργατικότητας, ο Όμιλος στέκεται αρωγός στην ανάκαμψη αυτού του νευραλγικού κλάδου που προσφέρει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία και ακόμη περισσότερο στο φυσικό μας περιβάλλον.

Η μέλισσα είναι ο σημαντικότερος επικονιαστής στη φύση, αλλά και στη γεωργία. Στη φύση εξασφαλίζει τη μεγάλη ποικιλομορφία των ειδών που κάνει το οικοσύστημα σταθερό, ενώ στη γεωργία συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή των προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την παροχή μελισσοτροφής για τους επόμενους 6 μήνες, στηρίζοντας «Έναν άθλο ακόμα για τη φύση και το επιχειρείν». Με τον τρόπο αυτό, για όλη την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, καλύπτει τις ανάγκες των μελισσοκόμων των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Αγ. Άννας – Λίμνης – Μαντουδίου μέσω του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «Η Κυψέλη».

Με προτεραιότητα να συμβάλει στην ουσιαστική στήριξη των μελισσοκόμων της περιοχής και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους αλλά και τη φροντίδα της μέλισσας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εξασφαλίζει τροφή για περισσότερες από 20.000 μέλισσες, ώστε να παραμείνουν τα μελίσσια στο «σπίτι» τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πευκοδάσος της Εύβοιας, το μεγαλύτερο της χώρας από το οποίο παραγόταν το 40% της εγχώριας ετήσιας παραγωγής πευκόμελου, αποτελούσε τον βοσκότοπο για εκατοντάδες χιλιάδες «γηγενείς» μέλισσες, αλλά και προορισμό πολλών μελισσών που μεταναστεύουν στην περιοχή για την εκτροφή τους και κατ’ επέκταση την παραγωγή μελιού. Το πλήγμα στην παραγωγή μελιού εκτιμάται σε απώλεια περίπου 10.000 τόνων πευκόμελου το χρόνο, καθώς υπολογίζεται ότι λόγω των πυρκαγιών χάθηκαν περίπου 10.000 μελίσσια που βρίσκονταν στο δάσος.

Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Ο ρόλος των μελισσών στη φύση είναι αναντικατάστατος. Ως Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώσαμε από την πρώτη στιγμή το «παρών» με δράσεις για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα, σχεδιάζοντας από κοινού την επόμενη ημέρα για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους της Εύβοιας, μιας από τις πιο σημαντικές μελισσοκομικές περιοχές της χώρας. Ακούμε την αγωνία τους και διαμορφώνουμε από κοινού την πρωτοβουλία ώστε η βοήθεια να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στις πραγματικές ανάγκες τους».

Από την πλευρά του ο κ. Ευστάθιος Αλμπάνης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «Η Κυψέλη», δήλωσε «Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ για την προσφορά του στο συνεταιρισμό μας. Με αυτή τη γενναιόδωρη βοήθεια θα μπορέσουμε να φροντίσουμε τα μελίσσια μας, ώστε να επιβιώσουν τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Από την άνοιξη με τις μετακινήσεις σε άλλες περιοχές αλλά και τη βλάστηση που ελπίζουμε ότι θα αναπτυχθεί στην περιοχή, θα στηρίξουμε τα μελίσσια μας και θα παράγουμε μέλι».