Το πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στα Βίλια κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος οικισμού Αγίου Νεκταρίου, Γιώργος Παγώνης.

«Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένα λάθος και αναφέρουν τα Βίλια σαν οικισμό. Τα Βίλια δεν είναι οικισμός είναι ένα χωριό 4.000 κατοίκων. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται επειδή ακούστηκε εκκένωση με κλειστούς δρόμους και τα λοιπά» ανέφερε στον ΑΝΤ1.

«Το λέω αυτό επειδή υπήρχε περίπτωση της εκκένωσης και μιλούσαν για οικισμό. Δεν είναι οικισμός, είναι 4.000 κάτοικοι, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Λοιπόν, εγώ κατέβαινα από τον πάνω δρόμο του Κιθαιρώνα, είδα τον καπνό, κινήθηκα προς το μέρος και κάποιοι άνθρωποι με κλαδιά, με πυροσβεστήρες αυτοκινήτων, ήταν μικρή η εστία αλλά αυτά τα μέσα δεν μπορούσαν να την κρατήσουν. Αν ήταν το πυροσβεστικό που επί χρόνια ήταν σε αυτό το σημείο, σε 24ωρη βάση αυτή την περίοδο θα την είχε προλάβει. Ήταν μια φωτιά που μπορούσε να είχε περιοριστεί, έχουν σταματήσει, έχουμε αναλάβει εμείς οι κάτοικοι» συνέχισε.

Μάλιστα ο κ.Παγώνης είχε αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες στο Facebook.

«Εκεί που γίνεται η μάχη, όπως φαίνεται στο επόμενο βίντεο, δεν ξέρω τι δείχνετε τώρα είμαι τηλεφωνικά, όταν φτάνει η πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεφύγει τελείως. Έχει φυσήξει βοριάς και την έχει πάρει μέσα. Το πρόβλημα ότι, δεν υπάρχουν δασικοί δρόμοι, τα έχουμε πει χρόνια αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν 300 πυροσβέστες στην περιοχή και επί 9 ώρες το βράδυ κοιτάνε το μέτωπο χωρίς να μπορούν να περάσουν πουθενά. Ο καπνός ήταν πάρα πολύ λίγος, δεν έδειχνε ότι ήταν μεγάλη η πυρκαγιά» ανέφερε.

Δείτε την ανάρτηση που ανέβασε την Τρίτη με τα βίντεο:

Σαν αντιπρόεδρος του οικισμού Αγ. Νεκταρίου πρέπει να πω κάποια πράγματα. Προβλήματα και ανησυχίες που έχουν αναφερθεί…

Posted by Jorjo on Tuesday, August 17, 2021