Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές τόσο στη Νότια Εύβοια, στα Μεσοχώρια όσο και στην Αρχαία Κόρινθο, οι οποίες ξέσπασαν χθες Σάββατο (14/8).

Χθες το μεσημέρι χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά τα Μεσοχώρια, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ και η φωτιά πλησίαζε το χωριό.

Στο σημείο επιχειρούσαν κατά την διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο, όπου κι εκεί χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Σολωμός.

Η πυρκαγιά καίει κυρίως ελιές και χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μεσοχώρια Ευβοίας συνεχίζουν να επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Ακροκόρινθος της ΠΕ Κορινθίας συνεχίζουν να επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι χθες το βράδυ είχαν εκδηλωθεί 59 δασικές πυρκαγιές με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για σήμερα σε έξι περιφέρειες και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Λακωνία, την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Κύθηρα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες.