Πολλά είναι τα πρόβλημα που έφερε η κακοκαιρία η οποία έπληξε την Ήπειρο τη Δευτέρα (11/1). Ζημιές σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας από τις έντονες βροχοπτώσεις. Παράλληλα φερτά υλικά από χειμάρρους δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων και για αυτό έχουν τεθεί σε λειτουργία, από τα ξημερώματα, 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κατσικά, αλλά και σε καλλιεργήσιμα χωράφια στην περιοχή.

Ορμητικά νερά δημιούργησαν, χθες το βράδυ, προβλήματα στο κέντρο των Πραμάντων στα Τζουμέρκα. Φερτά υλικά έφραξαν φρεάτια και πλημμύρισε το κέντρο του χωριού, όπου χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής και συνεργείων του δήμου.

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα Θεοδώριανα στην ορεινή Άρτα, χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από ισχυρή βροχή, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες σπίτια. Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Θεοδωριανών, η ταχύτητα του ανέμου ήταν 93,3Km/h (10BF), ενώ το ύψος της βροχής έφτασε στα 103mm/ώρα στις 10:36.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού έχουν γίνει αρκετές ζημιές σε σκεπές, καμινάδες και στέγαστρα.

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τους Μελισσουργούς.

(φωτογραφίες αρχείου)