Μία έκπληξη ετοιμάζει για τους βουλευτές ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όταν θα επιστρέψουν και πάλι στο Κοινοβούλιο για την έναρξη των εργασιών του 2021, την επόμενη εβδομάδα. Αυτές τις ημέρες δημιουργείται στο κεντρικό μέγαρο μια ολοκαίνουργια αίθουσα, φωτογραφίες της οποίας παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το newsbeast.

Ειδικότερα, πίσω από την κεντρική πύλη υπ’ αριθμόν 51 (σ.σ. είναι η είσοδος που βλέπει κάποιος ακριβώς πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη) κρίθηκε σκόπιμο να δημιουργηθεί αυτό τον καιρό ένεκα της πανδημίας μια ακόμη αίθουσα προκειμένου να συνεδριάζουν εκεί οι κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Μέχρι και το τέλος του 2020 είχε επιστρατευτεί για τον σκοπό αυτό η επιβλητική αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου» (η πάλαι ποτέ «Αίθουσα Τροπαίων» όπως ονομαζόταν την περίοδο που το κτίριο λειτουργούσε ως ανάκτορο) που κανονικά αποτελεί χώρο φιλοξενίας των περιοδικών εκθέσεων που συστηματικά διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων.

Εκεί συνεδριάζει για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis αλλά και οι Επιτροπές Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Τώρα όμως, επειδή θα πρέπει να φιλοξενηθεί και πάλι έκθεση στον εν λόγω χώρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, τα μέλη των Επιτροπών θα πρέπει να βρουν κάπου αλλού να πάνε για να συνεδριάζουν πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων λόγω κορονοϊού.

Επειδή όμως άλλη αίθουσα δεν υπήρχε, δημιουργήθηκε μια εκ του μηδενός σε κενό χώρο που υπήρχε πίσω από την προαναφερθείσα πύλη.

Αυτές τις ώρες στη νέα αίθουσα τοποθετούνται από ειδικά συνεργεία μικρόφωνα και κάμερες προκειμένου να έχουν τηλεοπτική κάλυψη οι συνεδριάσεις, ενώ θα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τον ήχο καθώς η περίκλειστη επιφάνεια όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό δεν φτάνει μέχρι το ταβάνι για να μην περνάνε οι εξωτερικοί θόρυβοι των διαδρόμων που υπάρχουν γύρω – γύρω.