Εν ώρα εργασίας δέχτηκαν επίθεση ο οδηγός απορριμματοφόρου και δύο υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου στην Κρήτη τα ξημερώματα επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Εσταυρωμένου όπου, άγνωστα άτομα τα οποία επέβαιναν σε οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες περίμεναν το απορριμματοφόρο να κάνει στην άκρη και να περάσουν, θέλησαν να δείξουν τον εκνευρισμό για την αναμονή τους, πετώντας αντικείμενα στους εργαζόμενους τους οποίους πλησίασαν και προπηλάκισαν αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εργαζόμενοι που έφεραν τραύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το cretalive.gr οι δράστες τους χτύπησαν με μαγκούρες και με τα χέρια και οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, φέρουν σοβαρά τραύματα με ένα εξ αυτών να έχει σπάσει τη μύτη του.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με δήλωσή του καταδίκασε το περιστατικό, ζητώντας από την Αστυνομία να κινηθεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να εντοπιστούν γρήγορα οι δράστες.

«Γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της τοπικής ΕΛΑΣ, αναμένω την γρήγορη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των άνανδρων δραστών που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σε ώρα υπηρεσίας.

Στα θύματα της άνανδρης επίθεσης εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση, τόσον εμού όσο και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους μέχρι το τέλος της περιπέτειάς τους.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό περιστατικό πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιες συμπεριφορές, που θυμίζουν άλλες εποχές, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές» τόνισε χαρακτηριστικά.