Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα μέτρα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 13 νέοι θάνατοι, ενώ 169 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι. 

Στην ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως στόχος είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά σε αυτές τις δύο περιοχές, κάτι που έγινε με εξαίρεση τα λύκεια στα οποία θα ισχύει η τηλεκπαίδευση έπειτα από την εισήγηση τον ειδικών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγησε ότι αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με την επιδημιολογική εικόνα των σχολείων, δίνοντας συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη στάση τους.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στα άτομα που επιτρέπονται σε ένα ταξί στις «κόκκινες» περιοχές μπορεί να είναι παραπάνω από ένα -μαζί με τον οδηγό- αν πρόκειται για ιατρικούς λόγους.

Για παράδειγμα ένας ηλικιωμένος μπορεί να έχει μαζί του ακόμη ένα άτομο ή ένας γονέας να είναι μαζί με το παιδί του.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών ή ακουστικών βαρηκοΐας, μόνο με ραντεβού.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, επιτρέπεται μόνο το ντελίβερι.

Περισσότερα σε λίγο…