Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Καρανικόλας. Το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με ασθένεια που αντιμετώπιζε. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Ο Δ. Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Από το 1981, ασκεί το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα εργάζεται στην ΕΡΤ. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες: «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Αυριανή», «Εξόρμηση», «Η Βραδυνή», «Ημερησία». Επίσης στα περιοδικά: «Εικόνες», «Σύγχρονη γυναίκα», «Τέχνη και πολιτισμός», «Το παιδί μου κι εγώ». Στα ερτζιανά: Δίαυλος 10, Ράδιο Κύκλος, John Greek, Captain Jack και στους Κρατικούς ραδιοφωνικούς Σταθμούς των Ιωαννίνων και της Λάρισας.

Εντάχθηκε στη διδακτική κοινότητα, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπου δίδαξε ως καθηγητής δημοσιογραφίας.

Τιμήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, για τον τρόπο γραφής και προσέγγισης των κοινωνικών θεμάτων.

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Αλίμου (1994, 1998, 2002 και 2006).

Το τελευταίο διάστημα ο Δ. Καρανικόλας έδινε μάχη με ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Τον δημοσιογράφο αποχαιρέτησε και η ΕΡΤ.

«Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Δημήτρης όλων μας, ο Δημήτρης της ΕΡΤ, έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα με αξιοπρέπεια τη μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε».

Κορυφαία, έως τώρα, στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο». Τη μοναδική, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, δημοσιογραφική εμπειρία, την οποία κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3000 ώρες αγωνίας» -(εκδόσεις ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ).