«Το ποσοστό Γιώργου Καμίνη για εν ενεργεία δήμαρχο θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. «Αν αθροίσουμε τα ποσοστά τα δικά μου μαζί με του κυρίου Κακλαμάνη η παράταξη θα ήταν μπροστά και με διαφορά», πρόσθεσε.

«Αν εγώ υστερούσα δημοσκοπικά, πρώτος θα έδινα το παράδειγμα και θα ήμουν με την άλλη υποψηφιότητα που θα είχε προοπτική νίκης. Για μένα το σημαντικότερο είναι να δοθεί η μάχη της Αθήνας για να φύγει η σημερινή δημοτική αρχή γιατί το πρόβλημα δεν είναι κομματικό άλλα ότι η Αθήνα δεν μπορεί να ζήσει άλλο με τα προβλήματα που έχουν κληρονομηθεί και έχουν γίνει περισσότερα και πιο έντονα», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης που βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ε».

Στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί από βουλευτής, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι «το ευτύχημα είναι ότι είμαι βουλευτής και θα πάω να καταψηφίσω τον ρυθμιστικό χάρτη που προβλέπει την κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Όσο για το τι θα κάνει για τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα – εγκληματικότητα, παραεμπόριο και σκουπίδια – ο ίδιος απαντά: «Η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με τον φωτισμό. Σήμερα δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός στην Αθήνα. Ισχυρή αστυνόμευση. Θα ζητήσω από τον κύριο Δένδια να εκπαιδευτούν οι 600 δημοτικοί αστυνομικοί από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Εγώ προτείνω να είναι ειδικό σώμα που θα επιστρέψει πάλι πίσω στην Αθήνα. Η Αθήνα έχει χωριστεί σε δυο μέρη το πάνω μέρος και το κάτω. Η δική μου πρόταση είναι να γκρεμίσουμε το τείχος και να γίνει η Αθήνα μια πόλη».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος διέψευσε, επίσης, ότι δέχθηκε αποδοκιμασίες στο Μέγαρο Μουσικής, κάνοντας λόγο για «γνωστά παραμύθια». «Προσπαθούν κάθε φορά με κατασκευασμένα σενάρια να μειώσουν την απήχηση και την εικόνα. Πήγα το Σάββατο και ήμουν ο μοναδικός βουλευτής εκτός από τον υπουργό Υγείας που ήταν εκεί και επειδή δεν ήταν παρών ο δήμαρχος της Αθήνας ως όφειλε, βάση πρωτοκόλλου έπρεπε να παραδώσω εγώ το βραβείο. Αυτό όμως δυσαρέστησε τους δυο με τρεις δημοτικούς συμβούλους του κυρίου Καμίνη όπου φωνασκούσαν γιατί ήθελαν να δώσουν αυτοί το βραβείο. Και η ομιλία μου δεν διακόπηκε. Αντίθετα με χειροκρότησαν. Οι σύμβουλοι του κυρίου Καμίνη καλό θα ήταν να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν ήταν εκεί ο κύριος Καμίνης.»

Τέλος αναφερόμενος ο κ. Σπηλιωτόπουλος στο θέμα των προσφυγικών πολυκατοικιών στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατέθεσε την πρόταση αφού δεν μπορούν να γκρεμιστούν να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος να τις ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ και να παραχωρηθούν ως γραφεία σε νέους επιστήμονες. Να γίνουν δηλαδή μια κυψέλη δημιουργίας.