Αποκαλυπτικό βίντεο: Τουρκικές ακταιωροί προωθούν λέμβους με μετανάστες στο Αιγαίο

Δείτε τις προσπάθειες των Τούρκων να τους κατευθύνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα


ΕΛΛΑΔΑ
21:56
04/06/2020
Αποκαλυπτικό βίντεο: Τουρκικές ακταιωροί προωθούν λέμβους με μετανάστες στο Αιγαίο
3
loading

Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.

Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου.

Σημειώνεται ότι, η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ' αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΑΡΙΣΤΕΡΌΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΉΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΟΣ

  Αβάδιστα αβίαστα.
  Να επιταχθούν όλα τα φέρι-μποτ σε καθημερινά τακτικά δρομολόγια στα Τουρκικά παράλια ώστε τα εκατομμύρια μεταναστών να έρχονται με ασφάλεια στην χώρα μας . Επίσης και οι ξενοδοχειακές μονάδες που λόγο της κρίσης και τα ελεύθερα διαμερίσματα να χρησιμοποιηθούν για τις στεγαστικές ανάγκες τους. Και τα ανάλογα επιδόματα σε όσο χρόνο χρειαστούν για την ένταξη στους εργασιακό χώρο και να τους χορηγηθεί Ελληνική έπήκοοτητα . Και τουλάχιστον ένα θρησκευτικό μουσουλμανικό χώρο λατρείας σε κάθε γειτονιά.

 2. avatar Τσίπρας: “Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;”

  Κοτζιάς: \"Να μην είμαστε μοναχοφάηδες\",
  Κατρούγκαλος: \"Η Τουρκία ασφαλώς και έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο διότι έχει τεράστια ακτογραμμή\",
  Τσιρώνης: \"Το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο\",
  Ζουράρις: \"Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!\",
  Μπαλάφας: \"Θα περικόψουμε ισχυρότατα τις εξοπλιστικές δαπάνες.\"
  ερωτηθείς τι θα γίνει με την Τουρκία: \"Θα το ρισκάρουμε\"

  1. avatar Όλα αυτά δεν αθωώνουν το Μητσοτάκη

   Χρησιμοποιείες επιχειρήματα περιόδου ψυχρού πολέμου, όπου ο καπιταλισμός αποδείκνυε το αλάθητό του με την επίκληση του κομμουνισμού. Και αυτός όμως τους ανθρώπους δυστυχισμένους τους έκανε. Και ο Κούλης εδώ άφαντος είναι τόσες μέρες, κρυμμένος λογικά σε καμιά κούτα στο υπόγειο του σπιτιού του φοβούμενος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει