Ξεκινούν τα ταξίδια στην Κρήτη – Τι ισχύει μέσα στο πλοίο

Απολύμανση μετά από κάθε ταξίδι


ΕΛΛΑΔΑ
10:01
18/05/2020
Ξεκινούν τα ταξίδια στην Κρήτη - Τι ισχύει μέσα στο πλοίο
2
loading

Επιτρέπονται από σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου τα ταξίδια στην Κρήτη, ενώ για τα υπόλοιπα νησιά εξακολουθεί να ισχύει η μετακίνηση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις οι οποίες επαναλειτουργούν από τις 11 Μαϊου. Στη δεύτερη περίπτωση οι επιβάτες που είναι αυτοαπασχολούμενοι ταξιδεύουν με έγγραφη δήλωση των ιδίων και αν είναι υπάλληλοι με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο επιβατών, που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15/06 με επαναξιολόγηση, το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας με την υγειονομική Επιτροπή, έχουν θεσπιστεί κανόνες που θα διέπουν το επόμενο διάστημα τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις .

Οι επιβάτες:

 • Πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται,
 • Θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο
 • Θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο
 • Υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
 • Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.
 • Επιβάτες και πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊού σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Κύδων Παλλάς» και «Hellenic Spirit» με αφορμή την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την Κρήτη μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός, σε πρόσφατες δηλώσεις του, έχει τονίσει ότι το υπουργείο Ναυτιλίας σχεδιάζει βήμα - βήμα την επόμενη μέρα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με κανόνες και οδηγίες που στόχο έχουν να προστατεύσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υγεία επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων, αλλά και τη δημόσια Υγεία σε κάθε νησί.

«Η περαιτέρω άρση των περιορισμών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα εξετάζεται συνεχώς και εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από εμάς τους ίδιους και τη συνέπεια μας στην τήρηση των μέτρων» έχει τονίσει ο Γιάννης Πλακιωτάκης 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Περίεργος.

  Πιο είναι το δικαιολογητικό να λειτουργεί η ακτοπλοία μόνο για κρήτη?

  1. avatar Υποθετικός

   Ας πούμε το ό,τι έχει νοσοκομεία. Ενώ τα άλλα νησιά θα χρειαστούν c130 στα κρούσματα κορωνοϊού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει