Παρελθόν αποτελεί για το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος, παύθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου, ενώ επισπεύδονται και οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του από ισόβιο μέλος στο Ίδρυμα «Παναγή και Αγλαΐας Κυριακού».

Την απόφαση έλαβε σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και η παραχώρηση των διαχειριστικών αρμοδιοτήτων στον κοινό διοικητή, των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», Μάνο Παπασάββα, και την αναπληρώτρια διοικήτρια Μαρίνα Οικονόμου, η οποία, έως ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, θα εκτελεί τα χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Απαντώντας σε ερώτηση για το καθεστώς των δωρεών, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ο διοικητής, να εισπράξει χρήματα για δωρεά.

«Η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το Διοικητικό Συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανάλογη ήταν και η εκτίμηση του συμβουλίου, τα μέλη του οποίου τόνισαν ότι η δωρεά γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του συμβουλίου, κάτι που στην περίπτωση Τομπούλογλου δεν συνέβη.