Σκεφτείτε λίγο τις ταινίες καταστροφής που μεγαλουπόλεις μετά από ένα φυσικό ή τεχνητό γεγονός δεν έχουν ίχνος ζωής. Βάλτε όμως τώρα στο μυαλό σας ότι δεν έχει καταστραφεί κάτι και η πόλη είναι ακριβώς όπως ήταν. Με τους μεγάλους δρόμους, τις πολυκατοικίες και τα τεράστια κτίρια αλλά… χωρίς ανθρώπους να κυκλοφορούν πουθενά.

Αυτή είναι η εικόνα που κατέγραψε drone της ομάδας Up Stories πετώντας πάνω από την Αθήνα που βρίσκεται σε lockdown από την Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Θα δείτε ότι η εικόνα στους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας δεν θυμίζει καν Δεκαπενταύγουστο Διότι ακόμα και τότε υπήρχαν πολλοί τουρίστες και φυσικά Αθηναίοι που απολάμβαναν τις βόλτες τους σε μια πιο ήσυχη πρωτεύουσα. Τώρα όμως επικρατεί η απόλυτη ησυχία.

Μια μεγαλούπολη των τεσσάρων περίπου εκατομμυρίων ανθρώπων φαίνεται ερημωμένη με ελάχιστα αυτοκίνητα να περνούν από τους κεντρικούς δρόμους της Σταδίου και της Πανεπιστημίου.

Λεωφόρος Κηφισού, Λεωφόρος Κηφισίας, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λεωφόρος Συγγρού και το υπό διαμόρφωση ακόμα Δέλτα του Φαληρικού Όρμου είναι οι τοποθεσίες που παρουσιάζονται μέσα από το συγκλονιστικό βίντεο.