Ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό έχει καταρτίσει ο Δήμος Αθηναίων και είναι έτοιμος ν΄ αντιμετωπίσει μια τυχόν επιδημία του κορονοιού. Αυτό δήλωσε, ενημερώνοντας σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στην αποψινή του συνεδρίαση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μανώλης Καλαμπόκας, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, ούτε παραπληροφόρηση.

Ο κ. Καλαμπόκας ανέφερε ότι ο Δήμος έχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές και εφαρμόζει όλες τις σχετικές οδηγίες. Ακόμη επισήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή στην Αθήνα, ενώ σε κάποια σχολεία που κλείνουν διενεργούνται για προληπτικούς λόγους απολυμάνσεις. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επισήμανε ότι όλα τα σχολεία, οι υπηρεσίες και οι δομές του Δήμου έχουν ενημερωθεί, υλοποιούν τις οδηγίες, τους έχουν διανεμηθεί ποσότητες αντισηπτικών, μάσκες κ.α και τηρείται η καθαριότητα στους χώρους.

Την ετοιμότητα του Δήμου υπογράμμισε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ο οποίος ανακοίνωσε την ενίσχυση του σχετικού κωδικού στον προϋπολογισμό του Δήμου κατά 200 χιλιάδες ευρώ ενώ και οι Σχολικές Επιτροπές ενισχύονται, είπε , εκτάκτως με ακόμη 150 χιλιάδες ευρώ για τον σκοπό αυτό. Επίσης ανάφερε ότι σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη ανάγκη, ο Δήμος έχει προβλεφτεί να λειτουργήσει με προσωπικό έκτακτης ανάγκης αλλά και μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Τέλος, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος είναι ήδη και σ΄ ετοιμότητα για απολυμάνσεις σ΄όλα τα σχολεία, αν απαιτηθεί.