Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 5ο Thessaloniki Tax Forum, με τίτλο: «Η φορολογία ως παράγοντας εναρμόνισης επιχειρηματικών ευκαιριών και κοινωνικής υπευθυνότητας, στην τροχιά επανεκκίνησης της οικονομίας», τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο The MET.

Το ετήσιο Thessaloniki Tax Forum είναι ένας θεσμός, που σε συνδυασμό με το Athens Tax Forum, σηματοδοτούν την κορύφωση της παρεμβατικής δράσης της φορολογικής επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στα φορολογικά δρώμενα της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 5ο Forum, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ως κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας του Βορειοελλαδικού τόξου, αλλά και σημείο δημιουργίας επιχειρησιακής εξωστρέφειας λόγω ιστορίας και γεωγραφικής θέσης, θα παρουσιάσει πρόσθετο ενδιαφέρον.

Το Forum συμπίπτει με την ψήφιση σημαντικών φορολογικών νόμων στο πεδίο κωδικοποίησης βασικών και «κοινών» φορολογικών κανόνων. Ταυτόχρονα, ενόψει πιθανού σχεδιασμού περαιτέρω επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων σταθεροποίησης, με χαρακτήρα δραστικής φορολογικής παρέμβασης, προσφέρει ουσιαστική πλατφόρμα προβληματισμού αναφορικά με τις σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές προσδοκίες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Τώρα που η Ελλάδα αναζητά νέο αναπτυξιακό πρότυπο, είναι καιρός να αλλάξει η προοπτική της φορολογικής πολιτικής και να μετατραπεί ο σημερινός φοροεισπρακτικός μηχανισμός σε ένα σωστό, δίκαιο και λειτουργικό φορολογικό Σύστημα. Αυτή η αντίληψη περί φορολογίας μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της υγιούς επιχειρηματικότητας και να επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το Tax Forum της Θεσσαλονίκης προτάσσει παράλληλα και την νέα Στρατηγική ανάπτυξης που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον καταλυτικό ρόλο της φορολογικής πολιτικής και της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος στην έξοδο από την κρίση και την επαναφορά της οικονομίας σε ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την πάγια τακτική οργάνωσης του Forum, επίκεντρο της θεματολογίας θα αποτελέσουν οι εφαρμοσμένες ή σχεδιαζόμενες φορολογικές πολιτικές, πάντα υπό το πρίσμα της αληθούς έννοιας και σκοπιμότητας της φορολογίας. Θα πραγματοποιηθεί επιλεκτική αναφορά σε σειρά κρίσιμων οικονομικών πτυχών και αναζητήσεων, που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας και προβληματίζουν έντονα την επιχειρηματική καθημερινότητα.

Βασικοί θεματικοί πυλώνες του Forum:

1. Οι νέοι κώδικες φορολογίας εισοδήματος και φορολογικής διαδικασίας
2. Η μεταρρυθμιστική υστέρηση στη φορολογία, εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση
3. Η βαρύτητα ηλεκτρονικής διαχείρισης και ψηφιακής προόδου στη φορολογία
4. Η φορολογία σαν βασική στρατηγική οργανωτική πλατφόρμα, για τη δημιουργία φιλικού και αξιόπιστου επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος.

Οι χορηγοί του 5ου Thessaloniki Tax Forum είναι οι ακόλουθοι:
Gold Sponsors: EY, PWC
Silver Sponsor: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Δικηγορική Εταιρία
Bronze Sponsors: Deloitte, ΣΟΛ Ορκωτοί Λογιστές Crowe Horwath, Ορθολογισμός ΑΕ
Xορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Ναυτεμπορική, Αγγελιοφόρος και Business Partners καθώς και χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας οι ιστότοποι naftemporiki.gr, aggelioforos.gr.

To Forum υποστηρίζουν: Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου