Πρώτος σε όλο τον κόσμο με 67.881 ψήφους αναδείχτηκε ο Χρήστος Βασιλειάδης ο οποίος θα κάνει φέτος αρχές Απριλίου το όνειρό του πραγματικότητα – ένα ταξίδι στην Αρκτική σε μια ομάδα των 20 ατόμων από όλο τον κόσμο. «Χθες, ανακοινώθηκαν και επίσημα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Δεν το πίστευα από τη χαρά, ότι βγήκα πρώτος σ΄όλο τον κόσμο σε ψήφους!», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως δήλωσε τον περασμένο μήνα το εγχείρημά του το αφιερώνει στους προγόνους του, Πόντιους πρόσφυγες από το Κάρς, αλά και σε όλο τον προσφυγικό ελληνισμό.

«Το γεγονός που είχα πει πως το ταξίδι αυτό δεν το βλέπω απλά σαν μια τουριστική περιπέτεια, αλλά μια αποστολή για να τιμήσω τα 100 χρόνια από την αρχή των διωγμών, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, συγκίνησε πολύ τους νέους απογόνους των Ελλήνων προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Πολλοί μαζικοί ψήφοι ήρθαν από τους Έλληνες της Ρωσίας, Γερμανίας, της Νέας Υόρκης και το Λονδίνο. Επίσης, με στήριξαν πολύ και οι Σέρβοι. Όλα αυτά συνέβησαν χάρη στο εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που τα ρεπορτάζ για την ιστορία μου που αναδημοσιευτήκαν, η προσπάθειά μου διαδόθηκε σ΄ ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Χρήστος Βασιλειάδης.

«Μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στις 12 Δεκεμβρίου, μάθαμε για τον Έλληνα Χρήστο Βασιλειάδη, μεταφράσαμε το ρεπορτάζ στη ρωσική γλώσσα και το δημοσιεύσαμε στο ιστότοπο μας #yagrek (σσ. Στη μετάφραση: «Είμαι Έλληνας»). Στηρίξαμε τον Χρήστο, βάλαμε στοίχημα να τον στείλουμε στο Βόρειο Πόλο! Χαιρόμαστε γιατί αποδείξαμε ότι εμείς οι Έλληνες όλοι μαζί μπορούμε!, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Μόσχα ο ιδρυτής του yagrek, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ομογενής Γιάννης Πολίτοβ, και πρόσθεσε: «Μας συγκινεί η απόφαση του Χρήστου για το ταξίδι στο Βόρειο Πόλο να μετατρέψει σε αποστολή για ολόκληρο τον ελληνισμό. Με ελληνική σημαία και το ποντιακό λάβαρο να τοποθετούνται στο έλκηθρο και να τα βλέπει όλος ο κόσμος».

Ο Χρήστος από την πλευρά του δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έτοιμος για το ταξίδι: «Οι σημαίες είναι έτοιμες και δεν βλέπω την ώρα να τις τοποθετήσω πάνω στο έλκηθρό μου με 6 σκυλιά, σιβηρικά χάσκι, που θα είναι η μοναδική μου παρέα στη διάρκεια μιας εβδομάδας. Είναι προσωπικό στοίχημά μου να περάσω το μήνυμα της Γενοκτονίας των Ποντίων σε όλον τον κόσμο και να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στο να μη ξεχάσουμε, εμείς οι νέοι την ιστορία του ελληνισμού», αναφέρει.

Ο Χρήστος είναι λάτρης των σπορ, του ποδοσφαίρου και του τένις, ενώ αγαπά πολύ τα αδέσποτα σκυλιά. «Είναι σαν εμάς τους ανθρώπους», λέει, και φιλοξενεί αρκετά αδέσποτα μέχρι να τους βρει ανθρώπους που θα τα φροντίσουν. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε και στον περσινό διεθνή διαγωνισμό. Την περασμένη Άνοιξη είχε κάνει την ίδια προσπάθεια για να πάρει μέρος στην πολυεθνική αποστολή. Πήγε πολύ καλά, αλλά την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού, αν και ήταν πρώτος στο κλείσιμο της παγκόσμιας διαδικτυακής ψηφοφορίας, τον ξεπέρασε ο Πορτογάλος υποψήφιος.

«Φέτος ένιωσα δικαίωση που περίμενα δύο χρόνια. 67.881 ευχαριστώ, εσείς με στέλνετε εκεί. Θα σας το χρωστάω. Η Ελλάδα θα πάει στον Αρκτικό Κύκλο!», είπε στο μικρό βίντεο – μήνυμά του, που δημοσίευσε χθες το βράδυ στο Φέισμπουκ.

Ότι και να πω είναι λίγο για όλους εσάς. 67.881 Ευχαριστώ…Εσείς με στέλνετε εκεί.. Θα σας το χρωστάω. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ. ????????????????????????????????

Posted by Christos Vasileiadis on Tuesday, 7 January 2020

Μας λέει πως πρώτα πήρε την ευχή και της μητέρας του, κ. Χρυσούλας. «Η μητέρα μου μου δίνει δύναμη, και χωρίς την ευχή της δεν θα είχα τόση επιτυχία, πιστεύω», υπογραμμίζει και σημειώνει: «αυτό που μου κάνει να συγκινούμαι περισσότερο, είναι περίπου 68 χιλιάδες άνθρωποι που με πιστέψανε, με συμπάθησαν, με στήριξαν».

Το ταξίδι στο Βόρειο Πόλο ξεκινάει 30 Μαρτίου, ο Χρήστος θα αφιερώσει το χρόνο του στην προετοιμασία: «Την προετοιμασία θα την κάνω στα βουνά με τον αδερφό μου τον Βαγγέλη που είχε πάει στο Βόρειο Πόλο το 2017. Θα μου διδάξει όλα όσα πρέπει να ξέρω για την διαχείριση των χαμηλών θερμοκρασιών και το πως να λειτουργώ σε δύσκολες συνθήκες διαβιώσεις», καταλήγει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

???????????? Ο Χρήστος Βασιλειάδης κάνει περήφανη την Ελλάδα! Βγήκε πρώτος σε όλο τον κόσμο με 67.881 ψήφους σε διαδικτυακό διαγωνισμό και είναι ο Έλληνας που θα κάνει ένα… ιστορικό ταξίδι στην Αρκτική, μαζί με άλλα 20 άτομα. Αυτό το ταξίδι όμως, δεν θα είναι μια απλή περιπέτεια. Ο Χρήστος είναι ξεκάθαρος για τον σκοπό του: «Είναι προσωπικό στοίχημά μου να περάσω το μήνυμα της Γενοκτονίας των Ποντίων σε όλον τον κόσμο και να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στο να μη ξεχάσουμε, εμείς οι νέοι την ιστορία του ελληνισμού. Οι σημαίες είναι έτοιμες και δεν βλέπω την ώρα να τις τοποθετήσω πάνω στο έλκηθρό μου με 6 σκυλιά, σιβηρικά χάσκι, που θα είναι η μοναδική μου παρέα στη διάρκεια μιας εβδομάδας». Ο Χρήστος έκανε το όνειρο του πράγμα και ο Βόρειος Πόλος τον περιμένει! Από εμάς, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον @christian_vanill! #northpole #hellas #greece #thessaloniki #skg #vasileiadis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.